Laricani: Halkımızın İngiltere’nin ziyaretlerine kuşku ile bakması, İngiltere’nin geçmişte yaptığı davranışlarından dolayıdır

  • 22 Kasım 2015
  • 882 kez görüntülendi.
Laricani: Halkımızın İngiltere’nin ziyaretlerine kuşku ile bakması, İngiltere’nin geçmişte yaptığı davranışlarından dolayıdır

İslami Şura Meclis Başkanı, “Bölge halkının Batı’nın onlara olan yaklaşımında değişiklik yaşandığını görmeleri gerekir” dedi.

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve bazı milletvekilleri ile görüştü.

Laricani bu görüşmede İngiltere Parlamento heyetinin İran’a gelmesinin olumlu bir gelişme olarak nitelendirerek, “Ancak halkımız böyle ziyaretlere kuşku ile bakıyordu bu İngiltere’nin geçmişte yaptığı davranışlarından dolayıdır” diye belirtti.

İran’ın geleceğe dönük bir bakış açısının olduğunun altını çizen Laricani, İran ve İngiltere’nin ekonomik alanda ve özellikle petrol ve petrokimya sektörleri hususunda iyi ilişkilere sahip olabileceğini dile getirdi.

Bölgede güvenliğin sağlanması gerektiğine değinen Laricani, “Gerçekçi bir bakış açısıyla bölgede kalıcı bir güvenlik oluşmalıdır. Afganistan, Pakistan, Irak ve diğer ülkelerdeki yaşanan savaşlar bölge güvenliğini sarsmıştır ve Amerika gibi ülkeler de bölge sorunlarını artırdı” diye konuştu.

Terörizm sorunu ve bölgedeki güvenliğin köklü bir biçimde ele alınması gerektiğine değinen Laricani, propaganda ve kısa vadedeki çözüm yolları ile bir yere varılamayacağını söyledi.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Crispin Blunt da bu görüşmede, “Biz İran’a gelerek iki ülkenin ilişkilerini geliştirebilecek her türlü potansiyeli tanıyıp kullanmak istiyoruz. Bu çerçevede bölgedeki 9 başka ülke ile de fikir alışverişinde bulunacağız” diye açıkladı.

Şuan bölgenin istikrara kavuşma zamanı olduğunu dile getiren Blunt, bu doğrultuda da bölge ülkeleri ile ilişkilerini yenilemeyi ve İngiltere yeni Parlamentosu milletvekillerinin İran’a karşı özel saygıda bulunduklarının altını çizdi.

Blunt sözlerinin sonunda, “İngiltere bölge güvenliğinde paya sahip olmak istiyor, çünkü istikrarsızlık bütün ülkeler için tehlikelidir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.