Laricani: İran, Ortadoğu ve Kore Yarımadası’nda barış istiyor

  • 20 Şubat 2017
  • 1.157 kez görüntülendi.
Laricani: İran, Ortadoğu ve Kore Yarımadası’nda barış istiyor

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, İran’ın Ortadoğu ve Kore Yarımadası’nda barış istediğini ve bu yönde ABD’nin tahrik edici eylemlerine karşı olduğunu söyledi.

Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Çao Tai Buk ile Tahran’da görüşen Laricani, İran’ın her zaman Kuzey Kore ile ilişkilerinin kalıcı olmasına çalıştığını söyledi.

Kuzey Kore heyetinin Filistin halkına destek konferansına katılımından dolayı teşekkür eden Laricani, Filistin konusunun önemli olduğunu ve Kuzey Kore’nin konferansa katılımının da değerli olduğunu söyledi.

ABD’nin bağımsız ülkelere baskı uyguladığını ve çeşitli bölgelerde huzur olmasını istemediklerini ifade eden Laricani, İran’ın ABD’nin bu tutumuna karşı olduğunu söyledi.

Laricani, ABD müdahale ve baskıları sonucu Suriye ve Irak gibi bölge ülkelerinin zarar gördüğünü ve bu ülkelerde terörizmin artarak bölge için bir sorun oluşturduğunu söyledi.

Buk da İran, Kuzey Kore ilişkilerinin geniş ve uzun yıllara dayandığını belirterek, İran’ın Filistin halkı, Bağlantısızlar, Suriye ve gelişmekte olan ülkelerinin amaçlarını gerçekleştirmek için önemli role sahip olduğunu söyledi.

ABD’nin her zaman bağımsız ülkelere baskı uyguladığını ifade eden Buk, ABD’nin bu yaptıklarını etkisiz kılmak için ilişkilerin gelişmesinin önemli olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.