Laricani: İran ve Azerbaycan Cum. her zaman dost kalacaklar

  • 18 Aralık 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
Laricani: İran ve Azerbaycan Cum. her zaman dost kalacaklar

İran İslami Şura Meclis başkanı, İran ve Azerbaycan Cum. arasındaki ilişkilerin mazisinin eskilere dayandığını, iki ülkenin her zaman birbirinin dostu ve destekçisi kalacağını belirtti.

Ali Laricani dün Nahcivan Özerk Cumhuriyeti yüksek meclis başkanı Vasif Talibov ile Tahran’da bir araya gelerek, bölgede mevcut durum ve güvensizliklerin İran ve Azerbaycan Cum. arasındaki siyasi ve güvenlik ilişkilerin pekişmesine sebep olduğunu, böylece bölgede barış ve huzurun sağlanmasına yardımcı olunabileceğini söyledi.

İran meclis başkanı ayrıca Hazar denizi petrol havzaları alanında daha fazla işbirliği zaruretine işaretle, iki ülke cumhurbaşkanları arasında konu hakkında uygun görüşmelerin gerçekleştiğini, Hazar’ın barış, huzur ve daha fazla işbirliği alanına dönüşmesini umut ettiğini söyledi.

Yapılan görüşmede Vasıf Talibov da,  Nahçivan özerk cumhuriyetinin Azerbaycan Cum. toprak bütünlüğü çerçevesinde bir yönetim olduğuna işaretle, İran ve Azerbaycan Cum. ilişkilerinin dostluk ve kardeşlik üzerine kurulu olduğunu, bu dostluğun her zaman kalıcı olduğunu belirtti.

Nahçivan Özerk cumhuriyeti yüksek meclis başkanı ayrıca iki ülke parlamento dostluk grubunun ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli rolü olduğunu da sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.