Laricani: İran’ın mantıklı tutumu İran halkının izzetinin artmasına vesile oldu

  • 04 Nisan 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
Laricani: İran’ın mantıklı tutumu İran halkının izzetinin artmasına vesile oldu

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ın bölgede hesaplı ve mantıklı tutum izlediğini ve bu durumun İran milletinin izzetinin artmasına vesile olduğunu söyledi.

Laricani,  dün meclis personeliyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşma konusuna temasla, ”İran’ın nükleer silah elde etmek istediğini iddia eden ülkelerle  anlaşmaya varmanın İran’ın  nükleer teknolojisinin korunması ve araştırma alanında çalışmalarının sürmesine vesile olduğunu” söyledi.

Ali Laricani, nükleer konuda  anlaşmayla ilgili olarak kararın başta İslam inkılabı rehberi olmak üzere, hükümet ve meclis düzeyinde alındığını belirterek,  bu kararın son derece uyanık, dakik ve stratejik olduğunu söyledi.

İran meclis başkanı, Ortadoğu bölgesinde  buhranların çıkması ve terörist grupların oluşmasında tamamen Amerika ve siyonist rejim İsrail’in planı olduğunu belirterek, bölgede İslam ülkelerinin darma dağınıklılığının, siyonist rejim İsrail’in çok rahat nefes alması için iyi bir fırsat ve ortam oluşturduğunu söyledi.

IŞİD’in kullanım tarihinin geçtiğini belirten Laricani, artık  bölgede başka terör gruplarının gündeme geleceğini belirterek, Amerika ve ırkçı İsrail’in,  bölgede terör  örgütlerinin varlığının, İslam ülkelerinin enerjilerinin harcanmasına neden olduğunu ve bundan dolayı onların bölgedeki buhranları  güçlendirdiğini ve teröristlere destek verdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.