Laricani: İran’ın nükleer anlaşma ile ilgili tutumu batının davranışına bağlı

  • 21 Temmuz 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Laricani: İran’ın nükleer anlaşma ile ilgili tutumu batının davranışına bağlı

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, ”İran’ın nükleer anlaşma ile ilgili tutumu batının davranışına bağlı, zira bu anlaşma hem işbirliğinin anahtarı olabilir hem suistimal edilebilr” dedi.

Almanya başbakan yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ile Tahran’da görüşen Laricani, iki ülkenin tarihi ilişkilere sahip olduğunu ve İran’ın Alman halkına her zaman olumlu bakış açısına sahip olduğunu ifade etti.

Mevcut kapasitenin siyasi, ekonomik, kültürel ve parlamentoların işbirliklerinin gelişmesi yönünde kullanılabileceğini ifade eden Laricani, terör olaylarının tüm ülkeler için bir tehlike olduğunu ve terörizmin kökenini kazmanın uluslararası işbirliği ile olabileceğini söyledi.

İki ülke arasındaki işbirliğinin bölgedeki huzur ve istikrarın sağlanmasında etkili olacağını ifade eden Laricani, iki ülke arasındaki ilişkilerinin özellikle ekonomik ve ticari alanda gelişmesinin tarafların yararına olacağını ifade etti.

İki taraf arasında her zaman sanayi ve teknoloji alanında işbirliği olduğunu belirten Laricani, bu ilişkileri gelişmesi yönünde planlamalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Gabrile de yaptığı açıklamada Alman heyetinin Tahran’da bulunmasının ülkesinin İran ile ilişkileri geliştirmek için bir gösterge olduğun ifade ederek, ülkesinin İran ve 5+1 anlaşmasından mutlu olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.