Laricani: İslam düşmanlarınca, müslümanlar arasında fitne çıkarmak için radikal gruplar oluşturuldu

  • 15 Nisan 2016
  • 692 kez görüntülendi.
Laricani: İslam düşmanlarınca, müslümanlar arasında fitne çıkarmak için radikal gruplar oluşturuldu

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İslam inkılabı rehberinin İran ve bölge için güvenlik stratejisinin eşsiz olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Laricani dün İran’ın güneydoğusunda üçüncü gününe giren Yüce Peygamber tatbikatına temasla; bu tatbikatın hedefinin bölgenin barış ve güvenliği olduğunu söyledi.

Beluç gönüllü güçlere ve devrim muhafızları kara kuvvetleri güçlerinden bir gruba hitaben konuşan Laricani, bugün İslam düşmanlarınca, müslümanlar arasında mezhep ve diğer konularda fitne çıkarmak ve İslam’a darbe indirmek için radikal grupların oluşturulduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin İslam düşmanlarına karşı durduğunu ve direndiğini söyledi.

Laricani, Amerika gibi büyük devletlerin kendi şom hedefleri ve çıkarlarını hayata geçirmek için İslam ülkeleri arasında tefrika çıkardığını belirterek; müslümanların birliğini; İslam ümmeti bir çıkar ve Amerika için büyük bir yenilgi olarak niteledi.

İran meclis başkanı Laricani, İslam inkılabı rehberinin bölge ve İran’ın güvenliğindeki rolüne de temasla, İslam inkılabı rehberini, İslam dünyası için barış güvenlik siperi olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.