Laricani İslam Ülkeleri Meclis Başkanlarına Tebrik Mesajı Gönderdi…

  • 03 Ocak 2015
  • 1.045 kez görüntülendi.
Laricani İslam Ülkeleri Meclis Başkanlarına Tebrik Mesajı Gönderdi…

 

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İslam ülkeleri meclis başkanlarına, İslam Peygamberi Hazret-i Muhammed’in –saa- kutlu doğum günü münasebetiyle tebrik mesajı gönderdi.

Laricani mesajında, İslam ümmeti arasında birlik ve beraberliğe, çatışma ve anlaşmazlıktan uzak durulmasına vurgu yaptı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Hazret-i Muhammed’in –saa- adalet, emanet ve İlahi lütuf sembolü olduğunu, insanı karanlıktan aydınlığa götürdüğünü, barış, kardeşlik ve dostluk mesajı getirdiğini belirtti.

Laricani mesajının başka bölümünde, bütün insanlar için vücudu rahmet ve bereket olan Peygamber Efendimiz’in –saa- muhtelif mezhep, kavim ve ırklardan bütün Müslümanların Peygamberi olduğunu kaydetti.

Laricani, bugün Rahmet Peygamberi’nin –saa- İslam ümmeti arasında kardeşlik, dayanışma ve dostluğun pekiştirilmesine dair sesine karşılık vermenin İslam dünyası yöneticileri ve elitlerinin en önemli görevi olduğunu ifade etti.

Laricani, Bugün İslam ümmeti arasında en önemli münkerin (kötülük) din kardeşleri arasında ihtilaf ve çatışma çıkarmak ve en gerekli marufun (iyilik) zulüm, Emperyalizm ve Siyonizm’e karşı birlik ve beraberliğe çağırmak olduğunun altını çizdi.

Rahmetli İmam Humeyni, 12-17 Rebiülevvel’i “vahdet haftası” olarak adlandırmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.