Laricani: Lozan oturumu sonuçsuzdu

  • 18 Ekim 2016
  • 959 kez görüntülendi.
Laricani: Lozan oturumu sonuçsuzdu

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Lozan’da düzenlenen Suriye oturumunun sonuçsuz olduğunu ve terörizmle cissi mücadelenin bu olgunun kültürel kökenlerine dikkatle olacağını söyledi.

Çek Cumhuriyeti Senato Başkan Yardımcısı Permisel Sobotka ile Tahran’da görüşen Laricani, terörizmle ciddi mücadelede terörün kökenlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Laricani, ‘’ABD ve müttefikleri bölgede savaş atmosferi yarattılar ve bu terörizmin artmasına sebep olmuştur. Bu tehlike şu an bölge ile sınırlı değildir ve tüm dünyayı tehdit etmekte’’ dedi.

Laricani,’’İran ilk baştan Suriye krizinin siyasi yollarla çözümüne inanmakta fakat büyük güçler ve onların bölgesel müttefikleri konunun siyasi yollarla çözülmesine inanmamakta ve bu da daha önceki ve son Suriye konulu toplantının başarısız olma sebeplerindendir’’ dedi.

Suriye kanuni hükümetinin düşürmek için çaba sarf etmenin o ülkede teröristlerin işbaşına gelmesine sebep olacağını ifade eden Laricani, bundan dolayı Suriye kaderinin Suriye halkına bırakılması gerektiğini vurguladı.

Laricani, Irak hükümetinin terörizmle mücadeledeki çabalarına desteğini bildirerek, Musul’un kurtarılması ile IŞİD terör örgütünün fiilen Irak’tan çıkacağını söyledi.

Laricani görüşmede Çek ve İran meclisleri arasında ilişkilerin gelişmesine isteyerek, iki ülke arasındaki bankacılık ilişkilerinin de ekonomik ilişkilerin gelişmesi için kolaylaştırılması gereğini vurguladı.

Subutka da, İran’daki mevcut gerçeklerin İran aleyhine yansıtılanlarla alakası olmadığını belirterek iki ülke ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.