Laricani: Nüfuzla mücadele yolu, asil İslam düşüncesine yönelmektir

  • 19 Şubat 2016
  • 771 kez görüntülendi.
Laricani: Nüfuzla mücadele yolu, asil İslam düşüncesine yönelmektir
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, nüfuzla mücadele yolunun ruhaniyet ve asil İslam düşüncesine yaslanmak olduğunu belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani dün akşam, Kum’da mezhebi heyet yetkilileriyle yaptığı görüşmede, İslam İnkılabı Rehberi’nin düşmanın sızma konusundaki endişelerine işaretle, bu meseleyle mücadele yolunun ruhaniyet, mercilik ve asil İslam düşüncesine dayanmak olduğunu belirtti.

Laricani, kültürel modelin etkisine temasla, mezhebi heyetlerin en etkin unsurlarından olduğunu ifade etti, toplum içinden gelen ve asil mercilik ve ruhaniyet düşüncesine dayalı olan mezhebi oluşumların ayakta kalabildiğini vurguladı.

İran Yasama Erki Başkanı sözlerinin devamında, devrim öncesi ve sonrası görünüşte kültür kisvesi giyen ancak ruhaniyet ve devrimden ayrıldığı için saptığını ve bazılarının İslam adı altında devrimin önde gelenlerini şehit ettiklerini ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, İran’ın nükleer alandaki ilerlemelerine de temasla, İran’ın sanayi, bilim, zenginleştirilmiş uranyum ve nükleer araştırma konularında iyi noktaya geldiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.