Laricani: Trump dünyadaki gelişmelerin yarım asır gerisinde

  • 24 Eylül 2017
  • 1.141 kez görüntülendi.
Laricani: Trump dünyadaki gelişmelerin yarım asır gerisinde

Trump’ın BM Genel Kurul oturumunda yaptığı Ä°ran karşıtı konuÅŸmalarını eleÅŸtiren meclis BaÅŸkanı, ABD BaÅŸkanı’nın dünyadaki geliÅŸmelerde meydana gelen deÄŸiÅŸikliklerden habersiz oduÄŸunu bildirdi.

Ä°slami Åžura Meclisi’nin bugünkü oturumunda konuÅŸan Ä°ran Meclis BaÅŸkanı Ali Laricani, dünya milletleri arasında Ä°slam Ä°nkılabı etkisi altında oluÅŸturulan uyanıklığa iÅŸaret ederek, “Ä°ran hükümetini diktatör olarak nitelendiren ABD BaÅŸaknı Trump, onlara baÄŸlı bir düzenin burada yerleÅŸmesini arzu etmiÅŸtir, fakat Ä°ran halkı yaklaşık 40 sene önce Amerika destekli rejimi tüm gücüyle devriltip yerine demokratik bir ortam kurdu. Görünüşe göre, Trump nerdeyse dünyadaki geliÅŸmelerin yarım asır arkasında” ifadelerinde bulundu.

Trump’ın Ä°ran’ı terörü desteklemekle suçladığına da deÄŸinen Laricani, sözlerini şöyle sürdürdü: ABD yetkilileri beyinsel sorunlarla karşılaÅŸmışlar, zira eski ABD DışiÅŸleri Bakanı kaleme aldığı hatıra kitabında bu ülkenin DEAÅž’ı oluÅŸturduÄŸunu itiraf etti, gerçi biz kendimiz ulaÅŸtığımız bilgilerle bunu çoktan biliyorduk ancak bu konuyu kendileri bile açık ÅŸekilde itiraf etti. Tüm bunlara raÄŸmen Ä°ran milleti sabırlı ve tedbirli ÅŸekilde hareket etmeyi tercih ediyor. Bu konuda Trump’ın bizim ÅŸaşırtıcı ve geri dönüşü olmayan bir ortamı oluÅŸturacak son davranışımızdan haberdar olduÄŸunu sanmıyorum.

Ä°ran Meclisi’nin ülkenin füze programını tamamen desteklediÄŸini de aktaran Ali Laricani, “Meclis’in aldığı birçok kararında da savunma kapsitemizin takviye edilerek Ä°ran’ın engelleyici poltikalarının geliÅŸtirilmasi için gereken kaynaklar saÄŸlanmıştır. ABD BaÅŸkanı’nın ÅŸeytanlıkla öne sürdüğü iddialarına karşın biz komÅŸularımızla barış ve etkileÅŸim çerçevesinde yaÅŸamaktayız ki bu da Ä°ran’ın göz ardı edilmeyecek dış politikalarının temelini oluÅŸturuyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°ran Meclis BaÅŸkanı IKBY’de planlanan bağımsızlık referandumunu da hatırlatarak ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu: Bu planı izlemeye çalışanlar, Irak milletinin yeni bir çıkmaza sürüklenmesine neden olup bu ülkeyi yıllarca çeÅŸitli çatışmalarla karşı karşıya geleceÄŸine neden olacaklar. Tüm bunların neticesiyse bu ülkenin geride kalmasıdır. Biz Ä°ran olarak Irak’ta oluÅŸacak yeni bir kriz sonucu ortaya çıkan thlikeleri görmezden gelemeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.