Laricani: Trump’ın Edebiyatı, Dünyayı Modern Barbarlığa Götürüyor

  • 15 Ocak 2018
  • 895 kez görüntülendi.
Laricani: Trump’ın Edebiyatı, Dünyayı Modern Barbarlığa Götürüyor

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, bugün Tahran’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin meclis yetkilileri 20. genel komitesi oturumunda yaptığı konuşmada; bu heyetlerin İran’a ziyaretlerinin bu ülkelerle ilişkilerin derinleşmesine neden olacağını temenni etti.

Kudüs-i Şerif meselesinin günümüzdeki en önemli meselelerden biri olduğunu söyleyen Laricani, bölgede tekfirci ve terörist grupların varlığı yüzünden birkaç yıldır, Filistin meselesinin arka plana itilmiş olduğunu belirtti.

Filistin meselesi ve komplolara dikkat çeken İslami Şura Meclisi Başkanı, “ülkeler Irak ve Suriye’deki terörist grupların varlığı konusuna daha ziyade odaklanmıştı ve Ortadoğu’daki ülkelerin çoğu, terörizm gibi sorunlarla karşı karşıya kalmıştı.” açıklamasında bulundu.

İsrail ve ABD’nin Kudüs-i Şerif’i işgal rejiminin başkenti olarak tanımasını telin eden Laricani, “İslam ülkeleri, terörizm meselesi üzerine yoğunlaşırken, ABD ve İsrail’in kendi komplolarıyla Kudüs-i Şerif’i Siyonist rejimin başkenti olarak ilan etmelerini gördük. Ancak İslam ülkelerinin uyanıklığıyla bu komplo etkisizleştirildi.” diye konuştu.

Filistin halkına yönelik zulümlerin tırmandırılmasına izin vermemeleri gerektiğinin altını çizen İslami Şura Meclisi Başkanı, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği’nin esasında İslam ümmetinin sesi olduğunu ve İslam ülkelerinin en önemli meselelerinin bu birlikte ele alınmasının beklendiğini belirtti.

Terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’de darbe aldığına rağmen hala tam olarak yok olmadığına temas eden İslami Şura Meclisi Başkanı, bazı ülkelerin terörizme yardımı sürdüğü sürece terörizmin de devam edeceğini vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı; İslam ülkelerine terörizme karşı birleşmeye çağırarak, İran’ın tüm İslam ülkeleriyle terörizmle mücadele için işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın son günlerdeki açıklamaları ve Afrika ülkelerine hakaretine de değinen Laricani, ABD Başkanı’nın gayet mantıksız ve ölçüsüz sözlerinden dolayı teessüf duyduğunu dile getirerek, “Bence bu dönem bizi modern barbarlığa doğru götürüyor.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.