Laricani: Trump’ın girişimi Amerika’yı aşağılamıştır

  • 09 Mayıs 2018
  • 1.104 kez görüntülendi.
Laricani: Trump’ın girişimi Amerika’yı aşağılamıştır

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, dünyayı idare etme iddiasında bulunan bir ülke için ABD başkanı Trump’ın davranışının bu ülkeyi aşağıladığını belirterek, Amerikan halkının, iş bilmez kendini beğenmiş bir kişinin elinde esir olduğunu söyledi.

İran İslami Şura Meclisinin bugünkü açık oturumunda konuşan İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, her kesin Trump’ın çok basit, seviyesiz sözlerini işittiğini ve bir yıldan fazladır bu kişinin diplomatik bir şov icra etmekte olduğunu söyledi.

“ABD başkanı bir gün BM genel Kurulunda tüm ülkelerin temsilcilerinin gözü önünde Kuzey Kore halkını imha edeceğini, bu ülke cumhurbaşkanının defalarca alaya aldığını, ama başka bir gün tüm bu söylediklerini unutarak, Kuzey Kore Cumhurbaşkanının çok saygın biri olduğunu ve onunla görüşeceğini söylediğini” belirten Laricani, “Amerika başkanı bir gün AB’yi yeni gümrük vergileri ile tehdit etmekte, bir başka gün ise kendi müttefikleri hakkında ek gümrük vergisinin icra edilmeyeceğini dile getirmekte; bir gün en kısa zamanda Suriye’den çıkacağını açıklamakta ama iki gün sonra bu ülkede bazı bölgeleri bombardıman etmekte” dedi.

Laricani ayrıca İran meclisini ziyaret eden İran Brezilya parlamentoları dostluk grubunun Brezilyalı eşbaşkanı Oandro Romen ile görüşmesinde iki ülkenin karşılıklı ilişkilerine vurgu yaptı.

Laricani, Brezilya’nın eski Cumhurbaşkanı Lola Türk mevkidaşı Erdoğan ile birlikte İran’a geldiklerini ve o sırada nükleer mesele üzerine bir anlaşma sağlandığını, ancak Amerika bu anlaşmayı kabul etmediğini, çünkü kendilerinden başka biri İran ile müzakere etmesini istemediklerini belirtti.

Laricani, Amerikalılar ancak zor dilinden anladığını ve başka çare olmadığını, Amerika yükümlülüklerini yerine getirmeyerek güvensizlik şartlarını oluşturduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.