Laricani’den Kabil’deki saldırıya kınama

  • 25 Temmuz 2016
  • 871 kez görüntülendi.
Laricani’den Kabil’deki saldırıya kınama

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, yayınladığı mesajında Afganistan’ın başkenti Kabil’deki terörist saldırıyı kınadı.

İRNA’nın haberine göre, Laricani,  dün Afganistan meclisi başkanına hitaben yayınladığı mesajında, Kabil’de çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı kınarken,  Afganistan halkının son yıllarda  komplolara karşı çok kararlı ve güçlü bir şekilde direndiğini ve  mücadele ettiğini  söyledi.
Laricani,  sözkonusu mesajında, terörist grupların dünyanın değişik  yerlerindeki saldırılarına işaretle,  bu saldırıların  her gün arttığını belirterek teröristlerin dünyanın  dört bir yerinde vahşet  ortamı ve güvensizlik oluşturmaya dayalı  beşeriyet aleyhindeki çabalarına karşı ciddi mücadele verilmesi gerektiğini bildirdi.
Laricani, terörist ve tekfirci grupların saldırılarından dolayı Afgan halkının  bu zamana kadar  büyük  can ve mal  kaybına uğradığını belirterek,  bir an önce Kabil’de ve Afganistan genelinde  sebat ve güvenliğin  sağlanmasını arzu etti.
Cumartesi günü Afganistan’ın başkenti Kabil’in batısında aydınlık hareketinin gösterisi sırasında meydana gelen patlamalarda  en az 90 kişi ölmüş ve 300 kişi de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.