Lavrov: Amerika dışında herkes Bercam’ın gerçekleşmesine vurgu yapıyor

  • 13 Ekim 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Lavrov: Amerika dışında herkes Bercam’ın gerçekleşmesine vurgu yapıyor

Rusya dışişleri bakanı, Amerika hariç, Bercam nükleer anlaşmanın tüm taraflarının bu anlaşmanın tam olarak gerçekleşmesine vurgu yaptıklarını belirtti.

İnterfox’un haberine göre Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada uluslararsı Bercam nükleer anlaşmanın tüm taraflarının, anlaşmanın maddelerinin Washington tarafından tam olarak yerine getirilmesi konusunda hemfikir olduklarını vurguladı.

Lavrov Amerika’nın Bercam’dan ayrılmasının hukuki açıdan çok zor olduğunu zira Bercam’ın uluslararası boyutta onaylandığını belirtti.

Bu arada AB dış siyaset sorumlusu yardımcısı Helga Schimdt de Almanya’nın Volt haber kanalına verdiği demeçte, Bercam’ın nükleer çalışmaların yayılmasını engelleyen bir anlaşma olduğunu, bu bağlamda hedeflerini tam olarak gerçekleştirdiğini ve tekrar müzakere yapılmasına gerek olmadığını duyurdu. Schmidt ayrıca İran ve 5+1 arasındaki Bercam anlaşmasının zor durumda gereçkleşen 12 yıllık müzakerelerin sonucu olduğunu, İran’ın anlaşmaya bağlı kaldığı müddetçe tüm tarafların ona bağlı kalmaları gerektiğini söyledi.

Diğer yandan AB eski dış siyaset sorumlusu Cathrin Aşton da dün yaptığı açıklamda bu anlaşmanın bazı hedefleri olduğunu ve bu yolda bir çoklarının gerçekleştiğini, bu yüzden Washington’dan anlaşmaya bağlı kalarak Bercam nükleer anlaşmadan çekilmemesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.