Lavrov: Golan Tepeleri kesinkes Suriye’nindir

  • 07 Nisan 2019
  • 1.233 kez görüntülendi.
Lavrov: Golan Tepeleri kesinkes Suriye’nindir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika’nın İsrail’in Golan Tepeleri’ni ilhakını tanımasının bu bölgede Rusya’nın yardımıyla güçlükle oluşturulan istikrarı bozabileceği uyarısında bulundu. Lavrov ayrıca, Golan Tepeleri’nin Suriye toprağı olduğu şeklindeki pozisyonlarını değiştirmeyeceklerini vurguladı.

Lavrov Mısır’da yayınlanan El Ahram gazetesine röportajında, “Rusya’nın Golan Tepeleri’ne ilişkin pozisyonu değişmemiştir. Golan Tepeleri kesinkes Suriye’nindir” dedi.

“ABD’nin İsrail tarafından işgal edilmiş Suriye toprağının (Golan Tepeleri) ilhakını tanıması, BM Sözleşmesi’nin, uluslararası hukuk prensiplerinin ve başta 479 numaralı olmak üzere bir dizi BM Güvenlik Konseyi kararının açık bir ihlalidir” ifadelerini kullanan Rus Dışileri Bakanı, “Belli ki Washington uluslararası toplumun kazanımlarına bir son vermenin ve herkes tarafından kabul edilmiş uluslararası hukuki temeli yok etmek istiyor” diye ekledi.

Amerika’nın Golan Tepeleri’nde İsrail’in egemenliğini tanımasının, buradaki Suriye ve İsrailli güçleri ayıran bir tampon bölge oluşturulmasını da öngören 1974 tarihli ateşkes anlaşmasını da tehlikeye attığını belirten Rusya Dışişleri Bakanı, “Hatırlatmak isterim ki Amerika ve İsrail yöneticileri, bizden bu anlaşmanın uygulanması için gereken şartların oluşturulması konusunda yardım istemişlerdi. Biz de bu yardımı sunmuştuk”dedi.

“Rus askeri polisinin sayesinde tampon bölgeyi denetlemekle görevli olan BM güçleri bu bölgedeki misyonunu yeniden başlatabilmişti” diye devam eden Lavrov, “İsrail’in Golan Tepeleri’ni ilhakının ABD tarafından tanınması güçlükle elde edilmiş istikrarı bozabilir” vurgusunu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.