Lavrov: İran’a yönelik tüm yasa dışı yaptırımlar kaldırılmalıdır

  • 06 Aralık 2022
  • 150 kez görüntülendi.
Lavrov: İran’a yönelik tüm yasa dışı yaptırımlar kaldırılmalıdır

Rusya Dışişleri Bakanı, Washington’un İran’a yönelik azami baskı politikasına ve bu ülkeye yönelik yasadışı yaptırımlara son verilmesi çağrısında bulundu.

Fars haber ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün (Pazartesi) Amerika Birleşik Devletleri’nden İran’a yönelik tüm yasadışı yaptırımları mümkün olan en kısa sürede ve geri dönülmez bir şekilde kaldırmasını istedi.

Rus diplomatik servisi başkanı, “Washington, İran ile ilgili olarak azami baskı politikasından vazgeçmedi” dedi.

Lavrov, “Amerikan tarafının İran’a yönelik tüm yasadışı yaptırımları geri dönülmez bir şekilde bir an önce kaldırmasını ve Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı Kararının katı bir şekilde uygulanmasını sağlamasını şiddetle istiyoruz” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nin olağan ve dönem toplantısı, bu  örgütün Genel Sekreterinin 2231 sayılı Karar ve Nükleer Anlaşma’nın uygulanmasına ilişkin on dördüncü raporunu gözden geçirmek amacıyla 19 Aralık’ta yapılmasının  planlandığını hatırlatmakta fayda var.

Önceki periyodik toplantı 30 Haziran’da yapılmış ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a yönelik tek taraflı nükleer yaptırımlarının kaldırılması ve İran’ın nükleer anlaşmanın ekonomik faydalarından yararlanması gerektiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.