Lavrov’dan ABD’ye Suriye petrol havzalarıyla ilgili eleştiri

  • 06 Kasım 2019
  • 1.221 kez görüntülendi.
Lavrov’dan ABD’ye Suriye petrol havzalarıyla ilgili eleştiri

Suriye’de terör örgütlerinin boşalttığı yerlere ilişkin ABD ile herhangi bir anlaşmanın olmadığını bildiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Türkiye ile Rusya arasında Soçi’de varılan mutabakat muhtırası dışında gizli anlaşmalara bakmak için herhangi bir neden görmüyorum.’ dedi.

”Mutabakat muhtırası çok net şekilde uygulanmaktadır” diyen Lavrov, Burundi Dışişleri Bakanı Ezechiel Nibigira ile başkent Moskova’daki görüşmesi ardından düzenlediği basın toplantısında, Rusya ile ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusu ile ilgili gizli anlaşmanın olup olmadığı yönündeki sorusunu cevapladı.

Suriye’de terör örgütlerinin boşalttığı yerlere ilişkin ABD ile herhangi bir anlaşmanın bulunmadığını belirten Lavrov, “ABD ile bugün herhangi bir konuda anlaşmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Lavrov, ABD’nin Suriye’de “yasa dışı bulunduğu” ifadesini kullanarak, şunları kaydetti: “Suriye’deki durumunun iyileştirilmesi ve toprak bütünlüğünün sağlanması konusunda tutarsız hareket eden bir ülkeyle uzun vadeli siyaset yürütmek yapıcı ve üretken olmazdı.

Lavrov, ABD’nin Suriye’nin petrol bölgeleri üzerindeki  projeleri ve siyasetlerini de eleştirdi.

Amerikan savunma bakanı Mark Esper, ‘Amerikan güçlerinin Suriye’nin petrol havzalarının IŞİD’den korunması amacıyla bu bölgelere askeri güçlerini yerleştirdiğini’ iddia etmişti.

Haber kaynakları, Amerika’nın Suriye’nin petrol bölgelerine askeri üsler kurma çalışmasını başlattığını bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.