Lavrov’dan Fars körfezinde İran karşıtı girişim konusunda uyarı

  • 27 Temmuz 2019
  • 1.860 kez görüntülendi.
Lavrov’dan Fars körfezinde İran karşıtı girişim konusunda uyarı

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Fars körfezinde İran karşıtı girişim konusunda uyarıda bulundu.

Fars haber ajansına göre, Lavrov, dün yaptığı açıklamada, Fars körfezinde İran karşıtı bir girişimin olumsuz sonuçları hakkında uyarıda bulunarak, ‘Fars körfezinde İran karşıtı girişimlerin durdurulması gerekir’ dedi.

Rusya dışişleri bakanı, bu tür girişimlerin her zaman gerginlik ve savaş başlatmak hedefiyle yapıldığını söyledi.

Lavrov, Fars körfezinde durumun normalleşmesini isteyerek, bölgede ‘çok kapsamlı ve çok yönlü güvenlik projesi önerisinde bulundu.

Rusya dışişleri bakanı, Almanya, Fransa ve İngiltere’den oluşan  Avrupa troykasından da, nükleer anlaşmanın korunması konusunda taahhütlerini yerine getirmelerini ve bu anlaşmada olduğu gibi İran’la iktisadi ilişkilerini iyileştirilmesini istedi.

Bu arada İngiltere’nin Fars körfezindeki gemileri korumak için filo gönderme kararı aldığı ama İngiltere’nin bunun için yeterli filosu olmadığı ve bundan dolayı da Avrupa ülkelerinden  bir filonun oluşturulması için çalıştığı bildiriliyor.

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hürmüz boğazı ve Fars körfezinin güvenliğinden İran ve bölge ülkelerinin sorumlu olduğunu söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.