Libya Krizine Çözüm Bulmak Amacıyla Tunus, Cezayir ve Mısır, Tunus’ta Bir Araya Geldiler

  • 20 Şubat 2017
  • 1.054 kez görüntülendi.
Libya Krizine Çözüm Bulmak Amacıyla Tunus, Cezayir ve Mısır, Tunus’ta Bir Araya Geldiler

Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi’nin başlattığı Libya krizine çözüm çabaları kapsamında Libya’ya komşu Tunus, Cezayir ve Mısır dışişleri bakanları bir araya geldi.

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile başkentteki bakanlık binasında Libya krizini görüşmek üzere toplandı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapılmazken, Cihinavi, Lamamra ve Şükri’nin görüşmeler hakkında bilgi vermek üzere yarın Kartaca Sarayı’nda Sibsi tarafından kabul edilecek.

Cihinavi, söz konusu toplantıya ilişkin daha önceden Bakanlık resmi sitesinde yaptığı açıklamada, mart başında yapılması planlanan toplantının 19 Şubat’a alındığını açıklamıştı.

Açıklamada, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi tarafından sunulan girişimin, “Libyalıları diyaloğa iletmeyi, ülkedeki krizi artıracak herhangi bir askeri müdahaleyi kabul etmemeyi, Suhayrat anlaşmasının uygulanması çerçevesinde Libya’daki tarafların anlaşmazlıklarını gidermeyi, ülkedeki herhangi bir siyasi çözüm için Birleşmiş Milletler’in (BM) rolünün desteğinin devam ettirilmesini sağlamayı” hedeflediği aktarılmıştı.

Diplomatik kaynaklar üçlü dışişleri bakanları toplantısının erkene alınmasının geçen hafta Mısır’ın başkenti Kahire’de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Faiz es-Serrac ile Tobruk Merkezli Temsilciler Meclisi’nin atadığı Savunma Bakanı Halife Hafter’in beklenen görüşmesinin gerçekleşmemesinden kaynaklandığını dile getiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.