Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti:Hafter’in saldırıları savaÅŸ cinayetidir

  • 03 Aralık 2019
  • 536 kez görüntülendi.
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti:Hafter’in saldırıları savaÅŸ cinayetidir

Libya’nın doÄŸusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter destekçilerine ait savaÅŸ uçaklarının, baÅŸkent Trablus’a düzenlediÄŸi hava saldırısında 5 çocuk hayatını kaybetti.

Hafter destekçisi BAE’nin cuma gecesi, Murzuk kentine baÄŸlı Ummul Ernab bölgesindeki sivil yerleÅŸim alanına düzenlediÄŸi hava saldırısında da 9 çocuk ve 1’i hamile iki kadın hayatını kaybetmiÅŸti. Böylelikle son 2 günde 14 çocuk ve 2 kadın yaÅŸamını yitirmiÅŸ oldu.

UMH’ye baÄŸlı İçiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu saldırı kınanarak, bunun savaÅŸ suçu olduÄŸu ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, sivilleri korkutmayı amaçlayan bu tür suç unsuru taşıyan eylemlere karşı sorumluluğu üstlenme çağrısı yapıldı.

Libya’nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, baÅŸkent Trablus’u ele geçirmek için 4 Nisan’da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine uluslararası meÅŸruiyete sahip UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu baÅŸlatmıştı.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler verilerine göre, Libya’da nisandan bu yana devam eden çatışmalarda binden fazla kiÅŸi hayatını kaybetti, 5 bini aÅŸkın kiÅŸi yaralandı.

*
Bu arada Libya’nın doÄŸusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in sözde DışiÅŸleri Bakanı Abdülhadi el-Huveyc, terör rejimi Ä°srail’le diplomatik iliÅŸkiler kurmak istediklerini belirtti.
Huveyc, Fransa ziyareti sırasında siyonist İsrail medyasından Maariv gazetesine verdiği mülakatta, Tel Aviv ile ilişkiler ve Filistin meselesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Irkçı Ä°srail ile doÄŸal diplomatik iliÅŸkiler kurmayı “temenni ettiklerini” ve normalleÅŸmenin Filistin meselesinin çözümüne baÄŸlı olduÄŸunu belirten Huveyc, “Biz bölgesel barışı destekliyoruz ve teröre karşıyız. Aynı zamanda Libya’da da teröre karşı mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hafter’in öne çıkan destekçileri arasında, Suudi Arabistan, Fransa, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır  gibi ülkeler yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.