Lieberman’ın Ä°brahim El-Halil Camii Baskınına Filistin’den Tepki Geldi.

  • 16 Mart 2015
  • 804 kez görüntülendi.
Lieberman’ın Ä°brahim El-Halil Camii Baskınına Filistin’den Tepki Geldi.

Filistin uzlaşı hükümeti ile Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, iÅŸgal rejimi DışiÅŸleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Ä°brahim El-Halil Camii’ne baskın düzenlemesinden ve bu baskını seçim propagandası olarak kullanmasından duydukları endiÅŸeyi dile getirdi.

Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı bildiride Lieberman’ın ve partisinden bir grubun Ä°brahim El-Halil Camii’ne yaptığı baskını tehlikeli bir geliÅŸme olarak gördüğünü belirterek, baskının seçimlerde Yahudi yerleÅŸimcilerden daha çok oy almak amacıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Lieberman’ın ve Bennett’in baskınlarını kınayan Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı, dini mekanlara düzenlenen baskınların seçim propagandasını aÅŸan boyutlarının da olduÄŸuna dikkat çekti.

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, Mescid-i Aksa Hatibi Åžeyh Muhammed Hüseyin de baskını kınayarak, Lieberman’ın fanatik Yahudilerin ve yerleÅŸimcilerin oylarını kazanmaya çalıştığını ifade etti.

Ä°brahim El-Halil Camii’nin Müslümanlara ait olduÄŸunu vurgulayan Åžeyh Muhammed Hüseyin, Lieberman’ın baskınından ve benzeri kışkırtmaların sonuçlarından iÅŸgal yönetiminin sorumlu olduÄŸunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.