Lübnan Hizbullahı ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e intikal kararını kınadı

  • 27 Şubat 2018
  • 1.029 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e intikal kararını kınadı

Lübnan Hizbullah hareketi, yayınladığı bildiriyle, Amerika’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını, Arap ve İslam ülkeleri halkları ve dünyanın özgürlükçülerine karşı bir girişim olarak niteledi ve kınadı.

Amerikalı bazı yetkililer geçen cuma günü yaptığı açıklamalarda, Amerikan büyükelçiliğinin 14 mart 2018 tarihinde  Kudüs’te açılacağını bildirmişlerdi.

İRNA’nın haberine göre, Lübnan Hizbullah hareketi yayınladığı bildiride, Trump yönetiminin işgalci rejimin sultacı  siyasetleri doğrultusunda aldığı kararını kınarken, Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’te büyükelçilik açacak olmasını, Filistin meselesini unutturmak ve Kudüs’ü yahudileştirmek çerçevesinde değerlendirdi.

Lübnan Hizbullah hareketi, yayınladığı bildiride, işgal edilen Filistin topraklarının geri alınmasının tek yolunun  direniş ve intifada olduğunu bildirirken, bazı Arap rejimlerinin resmi düzeyde işbirliklerinin, Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararında etkisinin olduğunu ve bu durumu hızlandırdığını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.