Lübnan ordusunun Tekfirci terörizm ile Siyonist İsrail rejiminin tehditlerine karşı kararlı mücadelesi

  • 03 Ağustos 2016
  • 810 kez görüntülendi.
Lübnan ordusunun Tekfirci terörizm ile Siyonist İsrail rejiminin tehditlerine karşı kararlı mücadelesi

Lübnan Halkı Suriye odaklı tekfirci terörizmin saldırı tehditleriyle karşı karşıya bulunuyor. Irkçı İsrail rejimi de doğrudan Lübnan halkı ve ordusunu tehdit etmekle kalmayıp,  dolaylı olarak Tekfirci selefi Vahhabi teröristleri de Lübnan’a karşı terör saldırılarına sevk etmektedir.

Lübnan genelkurmay başkanı General John Kahveci de bir Ağustos Pazartesi günü Lübnan ordusunun kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklamada, Lübnan Silahlı kuvvetlerinin stratejik önceliğinin işgalci Siyonist İsrail rejimiyle tekfirci terör örgütlerinin saldırı ve tehditlerine karşı mücadele etmekten ibaret olduğunu söyledi. General Kahveci, Lübnan hükümetiyle siyasi guruplarının desteğindeki Lübnan ordusunun Siyonist rejimi ile terör örgütlerinin saldırılarına karşı etkin bir şekilde mücadele ettiğini, Lübnan sınır güvenliğini koruduğunu söyledi. Son iki yılda Lübnan cumhurbaşkanlığı koltuğunun boş kalmasından dolayı Lübnan ordusunun kuruluş yıldönümü törenleri buruk geçmektedir.

Lübnan genelkurmay başkanı General John Kahveci’nin vurguladığı gibi, terörist gurupların özellikle Tekfirci terörist örgütlerin etki alanı bütün bölge ve dünya çağında yayıldığı şartlarda Lübnan Ordusu terörizmle savaşın ön cephesinde yer almaktadır. Bu nedenle terörizm tehditleriyle karşı karşıya bulunan ülkelerin Lübnan ordusunu desteklemeleri hayati önem taşımaktadır.  Çünkü Lübnan Ordusunun desteklenmesi, bölgesel ve uluslararası güvenliği sağlayıp korumada etkin rol ifa edecektir.

Lübnan siyasi ve hükümet yetkililerinin de vurguladıkları gibi, Irkçı İsrail rejimi Lübnan topraklarını ve tabii kaynaklarını ele geçirme hedefini gütmektedir. Bu nedenle Siyonist İsrail ordusu sürekli Lübnan topraklarını ve hava sahasını ihlal ettiği gibi, tekfirci teröristleri de kullanıp, Lübnan iç barış ve güvenliğini sarsmaya çalışmaktadır. Lübnan ordusu Lübnan İslami direniş hareketi Hzibullah’ın katkısıyla bu ülkenin kuzey ve doğu sınır bölgelerinde son iki senede ırkçı İsrail rejiminin saldırılarıyla tekfirci DAEŞ ve Nusra Cephesinin ortak yada tek başına terör saldırılarını etkisiz hale getirmektedir. Suriye’deki tekfirci teröristler Suriye’de ağır yenilgiye uğradıklarında, Batılı ve Gerici Arap rejimlerinden oluşan patronlarının gönlünü kazanmak ve intikam almak amacıyla Lübnan halkına ve ordusuna karşı bombalı terör saldırıları düzenlemektedirler. Lübnan Hükümeti ve halkıyla Hizbullah’ın çok boyutlu desteğinden dolayı Lübnan ordusu tekfirci teröristlerin bir kısmını imha edip, bir kısmının da sızdıkları Suriye’ye kaçmalarına sebep oldu.

Lübnan milli güvenliği ve toprak bütünlüğü  Siyonist İsrail rejimiyle müttefikleri tekfirci teröristler tarafından sürekli tehdit edildiğini göz önünde bulunduran Lübnan siyasi guruplarıyla halk kesimleri lübnan ordusunun savunma sanayi ve askeri güç sayısı konusunda takviye edilmesi gerektiğini vurguladılar. Nitekim Lübnan meclisi Siyonist rejim ile Tekfirci selefi Vahhabi terör örgütlerine karşı mücadele etmek amacıyla 10 bin kişilik yeni eğitimli gücün Lübnan ordusuyla güvenlik güçleri ve polis teşkilatında istihdam edilmesi kararını onayladı. Lübnan meclisi ve hükümetinin çağrısı üzerine İran İslam cumhuriyetiyle diğer dost ülkeler, Lübnan ordusuyla halk direniş güçlerini eğitme ve silahlandırma çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Buna karşılık Amerika, Fransa ve Suudi hanedan rejimi, İran’ın Lübnan ordusunu donatma sürecini baltalamaya ve karalamaya çalıştılar. Fakat bütün komploları Lübnan halkı ve meclisi tarafından etkisiz hale getirildi. Lübnan Ordusu Lübnan ile Suriye sınır bölgelerinde bulunan Kalemun Dağları’nda İslam ve İnsanlık düşmanı tekfirci DAEŞ’i imha etmeye ve terör saldırılarını etkisiz hale getirmeye çalışmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.