Lübnan sanayi bakanı İran sağlık bakanıyla görüştü

  • 30 Ağustos 2016
  • 849 kez görüntülendi.
Lübnan sanayi bakanı İran sağlık bakanıyla görüştü

İran sağlık bakanı ve Lübnan sanayi bakanı, başta sağlık ve ilaç alanı olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Lübnan sanayi bakanı Hüseyin Hac Hasan,  İran sağlık bakanı  Seyyid Hasan Gazizade Haşimi ile görüşmesinde, kendisinin İran sağlık bakanıyla bu görüşmesinin ilk kez gerçekleşmesine temasla, Tahran ziyaretinden hedeflerinin, İran ile  sağlık ve ilaç alanlarında İran’ın tecrübelerinden yararlanmak ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Lübnan sağlık bakanı, ilaç konusunda iki ülkenin ortak yatırımlar yapabileceklerini belirterek,  sanayi bakanlığı, sigorta şirketleri, merkez başkanı, işadamları ve müteahhitlerin  ikili ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduğunu söyledi.

Lübnan sanayi  bakanı, bu konunun, İran sağlık bakanının Lübnan’a yapacağı  ziyarette  tekrar ele alınacağını belirterek, Lübnan’ın,  yatırım  için ve Orta Asya ve Kuzey Afrika ülkelerinin  ortak piyasaları için çok iyi potansiyele ve imkanlara sahip olduğunu belirterek; bu dikkatle Lübnan’da ortak fabrikaların yapılabileceğini söyledi.

Hac Hasan ayrıca İran İslam inkılabı rehberi, İran halkı ve  yetkililerine,  İran’ın terör rejimi İsrail ile mücadelesi,  Lübnan’ın yıkılan yerlerinin yeniden onarım ve inşası, Lübnan’ın savunulması ve Lübnan’a yönelik insani yardımlarından dolayı teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.