Lübnan-Suriye sınırındaki “Åžafak Operasyonu”ndan son haberler

  • 24 AÄŸustos 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
Lübnan-Suriye sınırındaki “Åžafak Operasyonu”ndan son haberler

Suriye ordu birlikleri ve müttefik güçleri, “Halime Karra” bölgesine doÄŸru ilerlemekte olduÄŸu ifade edilirken, Lübnan ordu birliklerinin de Ras Baalbek Tepeleri’nde IŞİD’e yönelik kuÅŸatmayı sürdürdüğü bildiriliyor.

Fars haber ajansının aktardığına göre, Suriye ordu birlikleri ve direniÅŸ güçleri, Lübnan ile Suriye sınırında bazı güzergahları iÅŸgalden kurtardıktan sonra, Halime Karra” bölgesine doÄŸru ilerlemeye devam ediyor.

Suriye ordusu, güneyde ilerleyerek, Vadi Mağratul-Kebir ve Sagir ve Şahut güzergahını işgalden kurtararak, Karra tepelerini, Arsal tepelerine bağlamayı başardı.

El-Meyadin TV kanalı da, Suriye ordusu ve direniş güçlerinin bu bölgelerden yaklaşık 44 kilometrelik bir alanını işgalden kurtardığını duyurdu.

Lübnan ordusu da, el-Karra tepelerinin iÅŸgalden kurtarılmasının ardından Ras Baalbek tepelerinde IŞİD’e yönelik kuÅŸatmanın sürmekte olduÄŸunu duyurdu.

Lübnan ordusu salı günü yaptığı açıklamada, sözkonusu daÄŸlık bölgenin 100 kilometrelik bir alanını iÅŸgalden kurtardığını, sadece 20 kilometrelik bir yerin IŞİD’in iÅŸgali altında olduÄŸunu duyurdu./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.