Lübnan’ı Kana Bulamaya Hazırlanan IŞİD Şebekesi Çökertildi

  • 30 Eylül 2016
  • 876 kez görüntülendi.
Lübnan’ı Kana Bulamaya Hazırlanan IŞİD Şebekesi Çökertildi

Lübnan ordusunun ve emniyet birimlerinin Lübnan’daki terör gruplarına yönelik uzun süre önce başlattıkları operasyon ve takipler sonucunda, Lübnan’ı kana bulamaya hazırlanan IŞİD terör örgütünün gizli karargahları ve gerçekleştirmek istedikleri suikastların dokümanları ele geçirildi.

Lübnan emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği bu operasyonun en önemli katkısı IŞİD terör örgütünün Lübnan lideri olan Emad Yasin’in, başkent Beyrut’un güneyinde yer alan Sayda bölgesindeki el Helva karargahında yakalanması olmuştur. El Helva karargahı 400 Filistinli mültecinin ve Filistinli bir çok grubun yer aldığı bir karargah iken IŞİD terör örgütünün bu karargah içerisinde kendisini gizlemiş olması Lübnan ordusunun söz konusu bölgeye operasyon gerçekleştirmesini zorlaştırmakta idi.

IŞİD’li Elebaşının İtirafları: Nebih Berri ve Saad Hariri’ye Suikast Gerçekleştirecektim

Lübnan emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yakalanan IŞİD’in Lübnan sorumlusu Emad Yasin, gözaltında Lübnan’da gerçekleştirmek istedikleri terör faaliyetlerinin planını ve dokümanlarını itiraf ederek Lübnanlı bir çok önemli bürokrat ve siyasetçiye yönelik terör saldırısı gerçekleştirmek istediklerini belirtti. IŞİD elebaşının itiraflarında Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri, önemli Ehli Sünnet ulemasından olan Mahir Humed, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Usame Said’e yönelik suikast gerçekleştireceklerini açıkladığı belirtildi.

İran Haber Ajansının IŞİD’in Hedefinde Olan Usame Said İle Röportajı

IŞİD’in Lübnan lideri olan Emad Yasin’in sorgu sırasında verdiği itiraflarda IŞİD’in hedeflerinden birisi olduğu anlaşılan Usame Said, Tasnim Haber Ajansına yaptığı açıklamada “ Biz Lüban ordusunun bu eli kanlı terör örgütüne yönelik cesurca gerçekleştirdiği operasyondan dolayı mutluluk duymaktayız. Şüphe yok ki bu örgüt kendisi gibi olmayan herkesi yok etmeye programlanmış tekfirci bir yapıdır. Bu bağlamda IŞİD benzeri terör örgütleri ile Siyonist İsrail rejimi madalyonun iki ayrı yüzü gibidirler” ifadelerini kullandı.

Lübnan’da yer alan mülteci kamplarının hassasiyetine işaret eden Usame Said, Lübnan kamplarında kalan Filistinli mültecilerin bilinçli olması gerektiğini belirterek Filistinlilerin kendi içlerinde barınan teröristleri ifşa etmek için Lübnan emniyet güçleri ile işbirliği yapmaları gerektiğini açıkladı.

Kendisinin bir çok kez tehdit edildiğini belirten Usame Said Lübnanlı fakir ve mazlum insanların sesi olan şehit Maarouf Saad’ın ailesinden olduklarına işaret ederek “ Maarouf Saad Siyonist İsrail rejimi tarafından şehit edilmiştir. Ve bende bu fedakarlık yolunda Lübnan ve Filistin için canımı vermeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Lübnan’da bulunan Filistinli mültecilerin kaldığı kampların emniyet yetkilisi Munir Mikdah asıl hedeflerinin Filistinli mültecileri işgal altında olan topraklarına tekrar dönmelerini sağlamak olduğuna işaret ederek “ Filistinlileri özellikle güney Lübnan’da yaşanan çatışmalardan ve karışıklıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Ve Filistin kampları ile komşuları arasında yaratılmak istenilen sorunlara da karşıyız. Unutulmamalıdır ki her çeşit tekfirci yaklaşım ve söylem Siyonist İsrail rejimine hizmet etmek demektir” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.