Lübnanlılar ve Ürdünlülerden Kudüs’ü destekleme yürüyüşü

  • 30 Mayıs 2022
  • 88 kez görüntülendi.
Lübnanlılar ve Ürdünlülerden Kudüs’ü destekleme yürüyüşü

Lübnan halkı dün gece ırkçı İsrail rejiminin saldırılarını ve siyonist yahudilerin Bayrak Yürüyüşü’nü kınamak için cadde ve sokaklara indiler.

İRNA ajansına göre, Lübnan halkı Pazar akşamı ülkenin kuzeyindeki Rud el’Bard ve el-Bedavi kamplarında Filistin bayrakları taşıyarak, Siyonist rejimle uzlaşmaya varan ülkelerin tutumunu şiddetle kınayan sloganlar attı.

Öte yandan Halkın Demokratik Partisi, işgal altındaki Kudüs’te Siyonist rejim İsrail güçlerinin desteğinde siyonist yahudilerin Bayrak Yürüyüşü’nü kınadı.

Protestocular Lübnan ve Filistin bayrakları taşıyarak Filistin direnişini destekleyen sloganlar attılar.

Seyda kentinde ise Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen protestocular, İsrail rejimin bayrağını ateşe verdiler, ırkçı İsrail, ABD ve hain Arap yöneticileri aleyhine sloganlar attılar.

Dün akşam Ürdün halkı da, işgal altındaki Kudüs’te Siyonist yerleşimcilerin bayrak yürüyüşü düzenlemesini kınamak için  Amman’da Ürdün ve Filistin bayraklarını dalgalandırarak ırkçı İsrail rejimi ve siyonist Yahudilerin Bayrak Yürüyüşünü protesto ettiler.

Lübnan’da faaliyet gösteren Cemaat-i İslamiyye de, Bayrak Yürüyüşü’nün  işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı önce zaman ve mekan bakımından ikiye bölme ve daha sonra yıkarak enkazı üzerinde sözde mabetlerini inşa etme yönünde attıkları bir adım olduğunu ifade etti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.