Maaşları Kesilen Filistinli Eski Esirler Ramallah’ta Açlık Grevine Devam Ediyor

  • 13 Ağustos 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
Maaşları Kesilen Filistinli Eski Esirler Ramallah’ta Açlık Grevine Devam Ediyor

Filistin Yönetimi tarafından maaşları kesildiği için 55 gün önce Ramallah’ta oturma eylemine başlayan Filistinli eski esirler eylemlerini dün (12 Ağustos Cumartesi) de sürdürdü.
Filistinli eski esirlerin maaşlarının kesilmesini protesto amacıyla 14 gün önce başlattıkları açlık grevine de devam ettikleri belirtildi.
Eski esirler, açlık grevinin iki aşamalı olacağını, ilk aşamada yemekten kaçınıp su ve sıvı gıda alımına devam edeceklerini, ikinci aşamada ise sadece su ve tuz ile yetineceklerini açıkladı.
Yaşananlardan tamamen Filistin Yönetimi’nin sorumlu olduğunu belirten eski esirler, “Bizden Filistin Yönetimi sorumlu. Aramızda yaşlılar ve hastalar var” diyerek, kesilen maaşlarının yeniden ve eksiksiz verilmesini istedi.
Filistin Yönetimi geçen Haziran ayında işgal zindanlarında yatan 50 esir ile 2011’deki esir takasıyla özgürlüğe kavuşan 300 eski esirin maaşlarını kesti.
Hamas’ın 2011’de gerçekleştirdiği esir takası anlaşmasında esir işgal askeri Gilad Şalit’e karşılık Filistinli 1027 esir özgürlüğe kavuştu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.