Mahmut Ez-Zehhar: Barışçıl Olan Dönüş Yürüyüşü’nü Direniş Korumaktadır

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.199 kez görüntülendi.
Mahmut Ez-Zehhar: Barışçıl Olan Dönüş Yürüyüşü’nü Direniş Korumaktadır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirterek, bunu değişik yöntem ve metotlarla geliştirmek gerektiğini söyledi.

Filistin tv’ye verdiği röportajda Ez-Zehhar, “Büyük Dönüş Yürüyüşü ancak bütün Filistin’in özgürlüğüyle son bulacak. Ben Dönüş Çadırlarını ziyaret ettim. Burada çocuklarıyla gelen kadınları, yaralı gençleri ve her yaştan insanları gördüm. Size yemin ediyorum ki, bu ruhla Filistin özgürleşecek. Ben bunun yarın veya ertesi gün olacağını söylemiyorum. Fakat bu ruh bu şekilde kalırsa Allah’ın izniyle hedeflerine ulaşacak” dedi.

Batı Yaka ve Kudüs’teki Filistin halkından Dönüş Yürüyüşü etkinliklerine katılmalarını isteyen Ez-Zehhar, “Sizin bu yürüyüşte sorumluluk yüklenmeniz gerekir. Biz buradan vurduğumuzda sizin Allah’tan sonra bizim desteğimiz olmanız gerekir” ifadesini kullandı.

Bir buçuk aydır devam eden faaliyetlere de değinen Ez-Zehhar, yürüyüşün barışçıl olduğunu ve onu direnişin koruduğunu belirterek, “Bu barışçıl faaliyetler tırnaksız, Kassam’sız ve Müfreze’siz olsaydı düşman çoktan onu bitirmiş olacaktı” hatırlatmasında bulundu.

Gazze halkının 30 Mart’ta sınırda kurduğu eylem çadırlarında başlattığı Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde şimdiye kadar 54 kişi şehit oldu, 9500’den fazla kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.