Malcolm X şehadetinin 51. yılında anıldı

  • 22 Şubat 2016
  • 677 kez görüntülendi.
Malcolm X şehadetinin 51. yılında anıldı

ABD’de ırkçılık karşıtı ve İslami mücadelenin sembol ismi Malcolm X, New York’ta şehadetinin 51. yılında düzenlenen törenle anıldı.

ABD’de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Müslüman aktivist Malcolm X, şehadetinin 51’inci yılında New York’ta düzenlenen törenle anıldı.

Yaşadığı dönemde ABD’de egemen olan ırkçılığa karşı verdiği etkili mücadeleyle tüm dünyada kitlelerin büyük saygısını kazanan Malcolm X için, 21 Şubat 1965’te konuşma yaparken üç silahlı saldırgan tarafından vurulduğu Audubon Ballroom gösteri salonunda anma töreni düzenlendi.

New York’un siyahi toplumuyla özdeşleşmiş Harlem semtinde bulunan ve 2005’ten beri “Shabazz Center” ismiyle Malcolm X ve eşi Betty Shabazz’ın mirasını yaşatmak için faaliyet gösteren salondaki törende, Malcolm X’in kızlarından Malaak Shabazz da konuşma yaptı.

Öte yandan, etkileyici hayatı ve fikirleriyle kitlelere ilham vermeye devam eden Malcolm X’in ölümünün 51’inci yılı, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Twitter’da #MalcolmX başlığı, ABD gündeminde en çok konuşulan konuların yer aldığı “Trend Topic” listesine girerken birçok kullanıcı, Malcolm X’in ünlü sözlerini paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.