Maliki’nin Bürosundan Yapılan Açıklamada Barzani Yalanlandı…

  • 19 Aralık 2014
  • 760 kez görüntülendi.
Maliki’nin Bürosundan Yapılan Açıklamada Barzani Yalanlandı…

Maliki’nin bürosundan yapılan açıklamada Irak ordusunun ve gönüllü milislerin teröristlere karşı elde ettikleri başarıların devam ettiği belirtildi.

Barzani’nin açıklamasında IŞİD teröristlerinin askeri üstler oluşturduğunu bildiklerini ve bunu Maliki’ye aktardıklarını, Irak ordusuyla ortak hareket ederek teröristlere karşı savaşma teklifinde bulunduklarını iddia etmişti.

Maliki’nin bürosu böyle bir teklifi ve telefon görüşmesini kesin bir dille yalanlayarak şöyle devam etti:

“Iraklılar Maliki’nin önceki rejimin kalıntılarının ve teröristlerin Erbil’de yapılandıklarını, birimler oluşturduklarını, güvenilir merkezler icat ettiklerini çok iyi hatırlıyorlar. Erbil’in nasıl Irak’ın siyasi geleceğini hedef alan, emniyet güçlerini hedef alan mezhep fitnesi çıkarmak isteyenleri tribünü olduğunu unutmadılar. Bu toplantılara Kürt kardeşlerimizin, Barzani’nin temsilcilerinin katıldığını herkes biliyor. Bunun son örneği Irak’ta terör suçuyla haklarında idam kararı verilenlerin başkanlığında yapılan konferanstır.”

Maliki’nin bürosu, Irak Kürdistan bölgesinin sınır kapılarını ve hava alanlarını teröristlere açtığını, onlara özgür bir şekilde hareket kolaylığı sağlandığını belirterek, oysa Iraklı sivillere bu dönemde Kürdistan’a girme izini verilmediğini hatırlatarak şöyle kaydetti:

“IŞİD Erbil’e ilerlediğinde Maliki hava kuvvetlerine IŞİD’i vurma emri vererek onların ilerlemesini durdurdu. Siz ise Musul’un alınmasına seyirci kalmakla yetinmediniz, Irak ordusunun bazı üslerine saldırarak silah ve teçhizatı yağmaladınız. Siz savaşın IŞİD ile Kürtler arasında olmadığını, IŞİD ile Maliki ve Şiiler arasında olduğunu açıkça beyan ettiniz. Bu konudaki belgeler elimizde mevcuttur.”

Maliki’nin yardım isteğinin Barzani tarafında geri çevrildiğini hatırlatılarak, Maliki’nin önüne çözülmesi gereken siyasi sorunların şantaj olarak sürüldüğü belirtilerek, şu ana kadar Maliki’nin susmasının ülkenin siyasi sürecine zarar vermemek ve ülkedeki iltihaplı ortamı yatıştırmak için olduğunu ama son yapılan haksız açıklamaların bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.