Mescid-i Aksa’da Sabah Saatlerinden İtibaren Gerginlik Yaşanıyor

  • 24 Nisan 2016
  • 781 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa’da Sabah Saatlerinden İtibaren Gerginlik Yaşanıyor

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bu sabah (24 Nisan Pazar) Mescid-i Aksa’nın Er-Rahme Kapısı yakınlarında ayin yapmak istemesi üzerine işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler ile Mescidi-i Aksa bekçileri ve cemaat arasında itiş kakış ve yumruklaşma yaşandı.

Görgü tanıkları, 25 Yahudi yerleşimciden oluşan bir grubun işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saat 07:30’da El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine ise kısıtlama getirilerek içeri girerken kapılarda kimliklerine işgal polisince el konulduğunu söyledi.

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’nın doğu cihetindeki Er-Rahme Kapısı’na geldiklerinde içlerinden bazılarının ayin yapma girişiminde bulunduğu, Mescid-i Aksa bekçilerinin müdahale ederek ayin girişimini engellediği, bunun üzerine işgal güçlerinin bekçilere ve cemaate saldırdığı bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerin bu sabah Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdikleri baskına Mescid-i Aksa’da bombalı saldırı gerçekleştirmeyi planladığı suçlamasıyla daha önce gözaltına alınan fanatik Yahudi Yehuda Etzion’un da katıldığı ifade edildi.
Yahudi yerleşimci grupların Mescid-i Aksa’ya baskınının devam ettiği ve baskına katılanların sayısının saat dokuza kadar 52 kişiye ulaştığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.