Mescid-i Aksa’nın Üç Bölgesinde Cemaatle Namaz Kılınacak

  • 25 Şubat 2019
  • 1.575 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa’nın Üç Bölgesinde Cemaatle Namaz Kılınacak

Kudüs Vakıfları Konseyi, Mescid-i Aksa’nın beş musallasından biri olan Er-Rahme Kapısı Musallası için bugünden itibaren maaşlı imam tayin edildiğini açıkladı.

Konsey, dün (24 Şubat Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’nın üç bölgesinde cemaatle namaz kılınacağını ve söz konusu bölgelerin El-Kıble Mescidi, Kubbetu’s-Sahra Mescidi ve Er-Rahme Kapısı Musallası olduğunu ifade etti.

Bildiride, Er-Rahme Kapısı Musallası’nın da Mescid-i Aksa’nın diğer musallaları gibi devamlı açık kalacağı, işgal mahkemelerinin geçmişte verdiği ve gelecekte vereceği kararların kabul edilmeyeceği belirtildi.

Filistinli cemaat, geçen Cuma günü 2003 yılından bu yana işgal güçlerince kapalı tutulan Er-Rahme Kapısı’nı açmayı başarmıştı.

Er-Rahme Kapısı, Mescid-i Aksa’nın doğu duvarında El-Esbat Kapısı’nın 200 metre uzağında yer alıyor ve Eski Belde’nin doğu surunun bir parçası sayılıyor.

Kapının Mescid-i Aksa’nın en eski kapısı olduğuna ve Emeviler döneminde inşa edildiğinin tahmin edildiğine inanılıyor.

İşgal güçleri Er-Rahme Kapısı’nı işgal mahkemelerinden birinin kararıyla içinde yasal olmayan bir müessese olduğunu iddia ettiği Vakıflar Dairesi bulunduğu gerekçesiyle 2003 yılında kapatmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.