Mescid-i Haram imamı ve hatibi tutuklandı

  • 21 Ağustos 2018
  • 1.405 kez görüntülendi.
Mescid-i Haram imamı ve hatibi tutuklandı

Düşünce mahkumları adlı twitter sayfası, Suud rejimi Mescid-i Haram imamı ve hatibi Şeyh Salih Al-i Talib’i münkerlerin ve faili tarafından örtbüs edilmeleri hakkındaki hutbesi yüzünden tutukladığını yazdı.

Haberi duyuran El Kudüs El Arabi gazetesi, Arabistan’da insan hakları ihlalleri kurbanı olan ve tutuklananlara ait olan Düşünce mahkumları adlı twitter sayfası olayı şöyle duyurduğunu yazdı:

Al-i Talib geçen Pazar günü son twittini Kabe’yi ziyarete gelen hacılara hitaben ve diriliş günü dolaysıyla yazdı ve içinde Kabe’de okuduğu Cuma hutbesinin bir bölümünün görüntülerini yayımladı.

Sosyal aktivistler ise şöyle diyor: Al-i Talib geçenlerde Suud rejiminin veliaht prensi Muhammed bin Salman tarafından açılan Refah konseyini gizli bir mektup göndererek eleştirilerde bulundu.

Düşünce mahkumları sayfası geçen Cumartesi günü de şu duyuruyu yayımladı:

Arabistan yetkilileri bir süre önce Şemr aşiretinin önde gelen şeyhlerinden Şeyh Ali bin Ayyar Zaal’ı birinde prens Abdulaziz bin Fehed bin Saad Al-i Suud’un cezalandırılmasını ve diğerinde prens Navaf bin Tellal Reşid için dua ettiği iki twitti yüzünden tutukladı.

Geçen hafta Arabistan’da tutuklamaların ve baskıların devamında bu ülkenin iki dini ilimler hocası olan Nasır Ömer ve Ahmet Ammari Arabistan’ın sosyal durumunu eleştirdikleri için güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Arabistan’da Muhammed bin Salman veliaht prensi olup ABD ve İsrail’in bölgeye yönelik politikalarına hizmet etmeye başladığı son bir yılda Arabistan’da yüzlerce işadamı, prens ve alim tutuklanarak hapse atıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.