Mescidi Aksa hatibi: Bizim mübarek topraklarımız görülmemiş şekilde siyonist yerleşkeleri kanseriyle karşı karşıya

  • 07 Ağustos 2015
  • 929 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa hatibi: Bizim mübarek topraklarımız görülmemiş şekilde siyonist yerleşkeleri kanseriyle karşı karşıya

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri işgal altındaki Kudüs’teki toprak, ev, dükkân ve diğer taşınmazlar konusunda taviz verilmemesi konusunda uyarılarda bulunarak, kutsal Filistin topraklarında kusurlu davrananların Allah tarafından hesaba çekileceğini söyledi.

Bugün (7 Ağustos) Mescid-i Aksa’da Cuma hutbesini veren Şeyh Sabri şunları söyledi: “Bizim mübarek topraklarımız görülmemiş şekilde yerleşim birimleri kanseriyle karşı karşıya. Her gün yeni toprakların gasp edildiğine, ağaçların yakıldığına ve buralarda yerleşkeler inşa edildiğine dair haberler okuyoruz. Bunlar yapılırken birçok Siyonist kurum ve kuruluş arasında da tam bir koordinasyon ve işbirliği mevcut. Yahudi yerleşkeleri için izin ve ruhsat şartı ön görmeyen işgal rejimi, bundan doğan zararı karşılayarak gaspını meşrulaştırmak istiyor. Onlara sormak lazım. Hani bahsettiğiniz birlikte yaşama? Nerede sözde adaletiniz? Nerede avurtlarınızı şişirerek dillendirdiğiniz barış? Halkların birlikte yaşama kültürü bu mudur? Yoksa bu hayali ve ırkçı bir birlikte yaşama şekli mi?”

Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarına da değinen Şeyh Sabri, Aksa’nın sadece Siyonist örgüt, parti ve cemaatler tarafından basılmadığını, aynı şekilde siyasilerle, işgal rejimi parlamentosu Knesset üyeleri tarafından da baskınlara maruz kaldığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.