Mescidi Aksa Hatibi: Trump’ın Kararına İç Bölünmeyi Sonlandırmakla Karşılık Vermeli

  • 27 Ocak 2018
  • 889 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa Hatibi: Trump’ın Kararına İç Bölünmeyi Sonlandırmakla Karşılık Vermeli

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İsmail Nevahida, Siyonist işgal rejiminin genelde Filistin’de her düzeyde özelde ise Mescidi Aksa ve Kudüs’e yönelik saldırgan tutumuna rağmen Kudüs’ün Filistin, Arap ve İslam ümmetinin ruhu olmaya devam edeceğini söyledi.

Dün (26 Ocak) Mescidi Aksa’da Cuma hutbesini irad eden Nevahida, Kudüs’ün olayların merkezi olmaya devam edeceğini belirtti.

Nevahida, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist işgal rejiminin başkenti ilan etme kararıyla Kudüs’ü işgal altındaki bir şehir kabul eden uluslararası kararları hiçe saydığını ifade ederek, “Amerika Başkanının kararı Filistin, Arap ve İslam dünyasıyla uluslararası düzlemde büyük tepki gördü. Azı hariç bütün İslam ve Arap başkentlerinde büyük siyasi infiale neden oldu. Bunlardan bir kısmı sadece kararı kınamakla yetindi” dedi.

Nevahida hutbesinde ayrıca, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in işgal rejimini ziyaretinin ateşi daha da alevlendirdiğini, işleri içinden çıkılmaz hale getirdiğini ve bölgede dini savaşı alevlendirdiğini kaydetti.

Siyonist işgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen bugün 25 bin Filistinli Cuma namazını Mescidi Aksa’da kıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.