Mescidi Aksa Hatibinden Ümmete “Aksa’ya Sahip Çıkın” Çağrısı

  • 09 Eylül 2016
  • 782 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa Hatibinden Ümmete “Aksa’ya Sahip Çıkın” Çağrısı

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescidi Aksa’nın İslamî olduğunu ve sadece Müslümanlara ait olduğunu belirterek, ümmetten onu sahiplenmesini ve korumasını istedi.

Filistinlilere de seslenen Şeyh Hüseyin, bayramın yaklaştığı şu günlerde ve özellikle Arefe gününde buraya gelip namaz kılmalarını, Kur’an okumalarını, ilim öğrenmelerini istedi.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin verdiği hutbede “Aksa’yı imar için uğraşın. Sizler Muhammed Mustafa’nın müjdesisiniz. Hiçbir hukuku ve değeri tanımayan işgalcinin bütün zulüm ve engellemelerine rağmen sizler buraya geliyorsunuz ve burada bulunuyorsunuz” dedi.

Şeyh Hüseyin, Siyonist işgal rejiminin Müslümanları engellerken Yahudi yerleşimcilerin gruplar halinde Aksa’ya gelmelerine ve burayı kirletmelerine izin verdiğini söyledi.

Şeyh Hüseyin verdiği hutbede düşmana seslenerek “bir kez daha söylüyoruz. Mescidi Aksa İslamî’dir ve sadece Müslümanlara aittir. Bu konuda hiç kimse onlara ortak değildir. Zalimler ve saldırganlar işi oldubittiye getirmek isteseler de bu gerçek asla değişmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Salahaddin Eyyubi minberi üzerinden ümmete seslenen Şeyh Hüseyin, ümmetin bu kutsal mekânı koruma sorumluluğunu artık alması gerektiğini belirterek, ümmetin onu korumak için değerli olan her şeyini bu yolda harcaması gerektiğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.