Meşhed’de dünyanın en büyük Kur’anının yazılımı tamamlandı

  • 04 Mayıs 2015
  • 913 kez görüntülendi.
Meşhed’de dünyanın en büyük Kur’anının yazılımı tamamlandı

İran’ın kuzey doğusunda yer alan mukaddes Meşhed kentinde İranlı meşhur hattat üstadı Ali Ekber İsmaili Goçani ve tezhipçi talebeleri tarafından dünyanın en büyük Kur’an nüshasının yazılım işlemi tamamlandı.

İRNA’nın verdiği habere göre üstat Ali Ekber İsmaili Goçani bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu nefis eserin normal Kur’an nüshaları gibi her sayfada 15 satır olduğunu birinci ve son iki satırının Süls hattıyla yazıldığını ve öteki satırlarının ise Nusah hattıyla yazıldığını söyledi.

Ayetlerin hattatlığının bizzat kendisi ve bayanlardan oluşan 30 tane tezhib sanatçısı talebesi tarafından yapıldığını belirten Ali Ekber İsmaili Goçani, Kur’anın her cüzünün 20 sayfadan oluştuğunu ve her cüz’de farklı tezhib metotlarının kullanıldığını söyledi.

Bu özel Kur’anı Kerim’in kağıdının bizzat kendisi tarafından imal edildiğini de belirten Ali Ekber İsmaili Goçani bu nefis eserin sayfalarının deriden oluştuğunu ve yıkanabilme kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

Ehli Beyt İmamlarından 8. İmam Hz. Rıza (as)ın türbesinin bulunduğu mukaddes Meşhed kenti İran ve dünyaca bir şöhrete sahip olup İran’ın manevi başkenti olarak bilinmekte ve kendinde sayısız Kur’ani kerim kari ve hafızları barındırmaktadır.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.