Mikdad: İran’daki olayların nedeni, düşmanların Suriye’deki hezimetidir

  • 04 Ocak 2018
  • 1.060 kez görüntülendi.
Mikdad: İran’daki olayların nedeni, düşmanların Suriye’deki hezimetidir

Suriye dışişleri bakan yardımcısı Faysal Mikdad, düşmanların Suriye’de hezimete uğraması, onların Suriye savaşını İran topraklarına çekmeye yönelttiğini söyledi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat İran İslami Şura Meclisinde Suriye – İran Parlamenter Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Ahmet Salik başkanlığında İranlı parlamenter bir heyetle görüştü.

Mikdat, Suriye ve halkına karşı düşmancı planları ve projelerini gerçekleştiremeyen düşman güçlerin bu projelerini İran İslam Cumhuriyetinde kaos yaratarak oraya taşımaya çalıştıklarını söyledi. Bu kaos ortamını yaratmak istemelerinin nedenine dikkat çeken Mikdat , “İran İslam Cumhuriyeti’nin Kudüs’ü Filistin’in tek başkenti olarak tanıdığını ilan etmesidir.”dedi.

Diğer yandan Suriye’yi ziyaret etmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen İranlı Parlamenter Salik, Suriye ordusunu dost ve müttefikleriyle birlikte IŞİD’in yanı sıra diğer radikal terör örgütler ve gerici ideolojiye karşı kazandığı zaferlerden dolayı tebrik etti.

Salik, ABD’nin bölge üleklerine karşı müdahalesinin bölge halklarının istikrar ve güvenliğini sabote etmekle birlikte radikal terör örgütlerine destek olma amacı taşıdığını belirtti.

Toplantı sonrasında gazetecilere verdiği demeçte Mikdat iki dost ülke arasındaki stratejik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini, bölgede Siyonist, Amerikan ve Batı planlarına hizmet edecek herhangi bir teşebbüse Suriye ve İran tarafından hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.