Mina bölgesinde ölen İranlılardan kalan son 16 kişinin naaşı gelecek hafta İran’a getirilecek

  • 11 Ocak 2016
  • 780 kez görüntülendi.
Mina bölgesinde ölen İranlılardan kalan son 16 kişinin naaşı gelecek hafta İran’a getirilecek

İslami İran Hac ve Ziyaret Kurumu başkanı Said Ovhadi, miladi geçen yıl hac mevsiminde Arabistan’ın Mina bölgesinde ölen İranlılardan kalan son 16 kişinin naaşının gelecek hafta İran’a getirileceğini söyledi.

İRİB Haber Ajansının bildirdiğine göre, Said Ovhadi İran’ın İsfahan kentinde yaptığı açıklamada, İran Hac ve Ziyaret Kurumu’nun, naaşları kalan bütün İranlıların naaşlarını İran’a getirme konusunda büyük çaba harcadığını ve getirilecek 16 İranlı hacının naaşıyla Mina’da ölen hacıların naaşlarının getirilme işleminin de tamamen sona ermiş olacağını söyledi.

Ovhadi, naaşları Arabistan’da defnedilen 79 İranlı hacının ailesinden 42’nin onay verdiğini, onların naaşlarının Baki Şehitler Mezarlığı’na gömüldüğünü belirterek, hiç bir hacının naaşının ailelerinin onayı olmadan Arabistan’da kalmasını istemediklerini söyledi.

Bilindiği gibi miladi takvimle geçen yıl hac sırasında Suudi rejiminin yeterli güvenlik önlemi almaması ve koordine eksikliğinden dolayı Mina’da çıkan faciada 464’ü İranlı olmak üzere binlerce hacı ölmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.