Mısır “Kilometrelerce Gülücük” Kafilesinin Gazze’ye Yardım Ulaştırmasına İzin Verdi

  • 28 Mayıs 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
Mısır “Kilometrelerce Gülücük” Kafilesinin Gazze’ye Yardım Ulaştırmasına İzin Verdi

Yardımların Gazze’ye ulaştırılması ve Rafah kapısından içeri sokulması konusunda Mısır yönetiminden söz alınmasından sonra “Kilometrelerce Gülücük” yardım kafilesinin gelecek hafta Gazze’ye gideceği haber verildi.

Kafilenin genel koordinatörü Isam Yusuf’un Quds Press Haber Ajansı’na verdiği bilgilere göre bu kafilenin taşıdığı bütün yardımların Gazze’ye sokulması konusunda Mısır yönetimiyle ittifak sağlandı.

Isam Yusuf kafilede İngiltere, Belçika, Almanya, Cezayir, Ürdün, Endonezya ve Kuveyt’ten aktivistlerin yer alacağını söyledi.

Yusuf’un verdiği bilgilere göre kafile Mısır’dan satın alınacak gıda yardımlarını, ilaçları ve tıbbi malzemeleri taşıyacak. İlaçların ve tıbbi malzemelerin Gazze bölgesindeki bazı hastanelere bağışlanacağı ifade edildi.

Isam Yusuf açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kafilede bulunan aktivistler borç yükü altında olan birçok kişiyi ziyaret ederek onların borçlarını kapatacaklar. Ayrıca Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde yaralananları hastanelerde veya evlerinde ziyaret ederek kendilerine sağlık hizmeti verecekler. Bunun yanı sıra bazı yoksulların evlerini ziyaret ederek tamir işleri yapacaklar.”

Kafilede bulunan aktivistlerin yaklaşık bir hafta süreyle Gazze’de kalacakları ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.