Mısır ve Arabistan Dostluğunun Güçlenmesi İsrail’in Lehinedir

  • 14 Nisan 2016
  • 839 kez görüntülendi.
Mısır ve Arabistan Dostluğunun Güçlenmesi İsrail’in Lehinedir

Filistin El-Yevm’in haberine göre, Siyonist Rejim istihbarat ve iç güvenlik birimi (Şabak) eski başkanı Avi Dihter açıklamalarının devamında; Mısır ve Arabistan’ın ilişkilerinin gelişmesi ve bu iki ülke arasında Kızıl deniz üzerinde bir köprü kurulması İsrail’in hayati olarak bildiği bir durumdur, dedi.

Avi Dihter, İsrail genel deyimle ılımlı ülkeleri öyle ki bunlar İran ve destekçilerine karşı faaliyet göstermektedirler, himaye etmektedir.

Dihter, Kudüs intifadası hakkında da açıklama yaparak; İsrail aleyhine operasyonların hacmi, ordunun Filistinliler aleyhine yaptığı kararlı adımları ve emniyet güçlerinin milis güçleri ile yaptığı işbirliği sonucu azalmıştır.

Dihter konuşmasının devamında; içeride İslami Hareket tarafından yeni bir parti kurulmasına karşı çıkarak şunları söyledi: İslami Hareket’in Mescid-i Aksa’ya girişi engellenmiştir çünkü bu hareketin mensupları halkı İsrail aleyhine kışkırtmaktadır.

Dihter’in Mısır ve Arabistan arasındaki ilişki ile ilgili açıklamalarının yanında Siyonist Rejim haber kaynakları rejimin savunma bakanı Muşe Yelun’dan naklederek; Riyad ve Amerika, Tel Aviv ve Kahire arasındaki anlaşmayı imzalayan taraflar olarak, Kızıl Deniz’deki durumun devam etmesi konusunda kararlar almışlardır, dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.