Mısır’ın BaÄŸdat elçiliÄŸi açıldı

  • 03 Temmuz 2016
  • 966 kez görüntülendi.
Mısır’ın BaÄŸdat elçiliÄŸi açıldı

Mısır’ın BaÄŸdat elçiliÄŸinin yeniden açıldığı bildirildi.

Mehr Haber ajansının bildirdiÄŸine göre BaÄŸdat’a resmi bir ziyarette bulunan Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Şükri dün Mısır’ın BaÄŸdat büyük elçiliÄŸini yeniden açtı.

Semih Şükri bu ziyaretinde Irak baÅŸbakanı Haydar Ä°badi, dışiÅŸleri bakanı Ä°brahim Caferi, Irak meclis baÅŸkanı Selim el-Cuburi, Irak yüksek meclisi baÅŸkanı Abbar Hekim gibi bir takım üst düzey yetkililerle görüştü, Şükri Irak baÅŸbakanı Ä°badi ile yaptığı görüşmede Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdul Fettah Sisi’nin yazılı bir mesajını ileterek Mısır hükümetinin IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede BaÄŸdat ile her türlü iÅŸbirliÄŸine hazır olduÄŸunu bildirdi.

Irak DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim el-Caferi, BaÄŸdat’a resmi ziyaret gerçekleÅŸtiren Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldi.

Caferi’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ikilinin görüşmesinde Mısır-Irak iliÅŸkilerinin güçlendirilmesi, DAEÅž ile mücadele, bölgesel ve uluslararası geliÅŸmeler ele alındı.

Açıklamada Caferi’nin, Felluce operasyonuna iliÅŸkin, “Felluce’deki en iyi sonuç ve az hasarla elde edilen baÅŸarılar tüm Iraklıların katılımıyla gerçekleÅŸti ve sivillerin hayatı korundu. Irak’taki herhangi bir zafer, Mısır ve tüm Arap ülkelerinin zaferidir.” ÅŸeklindeki sözlerine yer verildi.

Caferi, bölgedeki siyasi geliÅŸmeler karşısında Mısır’la stratejik koordinasyon, istihbarat ve güvenlik alanında iÅŸ birliÄŸi ve yatırımların önemine deÄŸinerek, “Irak’la Mısır arasındaki borçların tasfiyesi, kaçırılan tarihi eserlerin iadesi ve yolsuzlukla suçlananların teslim edilmesini” istedi.

Açıklamaya göre, Irak güçlerinin DAEÅž’e karşı elde ettiÄŸi baÅŸarıları takdir ettiklerini belirten Mısır DışiÅŸleri Bakanı Şükri de Irak hükümetinin ulusal birliÄŸin korunması, güvenlik ve istikrarın saÄŸlanması ve reformlar konusundaki adımlarından övgüyle söz etti.

Şükri, ülkesinin Irak’ın birliÄŸi, istikrarı ve egemenliÄŸini desteklediÄŸini ifade ederek, iki ülke arasında iÅŸ birliÄŸinin artması, konsolosluk çalışmalarının güçlendirilmesi ve vize kolaylığının saÄŸlanmasını arzu ettiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.