Mısır’ın Eski Bakan Yardımcısından Önemli Açıklamalar

  • 02 Ocak 2017
  • 996 kez görüntülendi.
Mısır’ın Eski Bakan Yardımcısından Önemli Açıklamalar

Mısır Dışişleri Eski Bakan Yardımcısı: “IŞİD’i Müslümanlar arasında fitne ve mezhep çatışması çıkarmak ve zaman içerisinde de İran’a karşı kullanmak için Körfez ülkeleri, İsrail ve Amerika icat etmiştir.”

Mısır Dışişleri Eski Bakan Yardımcısı Abdullah el Aşel, Mısır’da gerçekleşen son dönemdeki olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak; “Cemal Abdul Nasır hükumeti döneminde Mısır ordusu sınırlarını aşmıştı. Bu durum özellikle Amerika, Avrupa ve İsrail’i son derece rahatsız emişti. Bu nedenle 1967 yılında ‘uluslararası siyaset ve stratejik sorunları araştırma’ adı altında Mısır’ın önü alındı ve bölgesel bir aktör olmaktan çıkarıldı.” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın Irak işgali ve Saddam’ın yok edilmesinde Suudi Arabistan’ın önemli bir rolü olduğuna işaret eden Abdullah el Aşel, Suudi Arabistan’ın Arap ülkelerinde gerçekleşen tüm özgürlükçü hareketlere karşı olduğunu kaydederek; “Bu anlamda Zeynel Abidin bin Ali’yi, Hüsnü Mübarek’i Riyad’a davet etmesi için göndermişti” açıklamasını yaptı.

“Washington’da düzenlenen uluslararası Batı Asya konferansına katıldığımda farklı gruplardan oluşan Yahudiler ile de görüşme fırsatı bulmuştum” diyen Abdullah el Aşel, Yahudi grupların İran’ı Arapların ortak düşmanı olarak kabul ettiğini ifade ederek “Obama’nın İran ile Nükleer Anlaşmasını büyük bir yanlış olarak görmekteler” ifadelerini kullandı.

Araplar İran Ve Hizbullah’tan Yardım Almalıdır

Bölgede Araplara sadece Hizbullah ve İran’ın yardım edebileceğini kaydeden Abdullah el Aşel, İsrail rejiminin bölgede bir çok katliama ve cinayete neden olduğunu belirterek; “İsrail’in İran’a olan düşmanlığı din temelli değildir. Hatta bazıları Yahudilik ve İslam dini arasında herhangi bir düşmanlığın olmadığını hatta Müslümanların Yahudiliği bir din olarak kabul ettiğini ancak bir Yahudi’nin İslam’ı ve Hristiyanlığı din olarak görmediği söylemektedir” dedi.

“Bu nedenle iki taraf arasındaki sorun dini değil siyasidir. İran İslam İnkılabının gerçekleşmesi ile beraber İsrail konsolosluğuna Filistin bayrağının çekilmesi İsrail rejimine vurulmuş en ağır darbe idi. Bu şekilde İran bölgede Arap ülkeleri ve İsrail arasında yaşanan siyasi çatışma içerisinde önemli bir aktör halini almıştır.”

İran’ın direniş cephesi içerisindeki rolüne değinen Abdullah el Aşel “Ben 2010 yılında İran’ın Suriye Büyükelçisine İsrail rejiminin Hizbullah’ı ve İran’ı bölgede tasfiye etmeye çalıştığını söylemiştim ki kısa zaman sonra İsrail Suriye’de yeni bir cephe açmıştı. Bu aşamada bizim ölçümüz kimlerin Arapların vahdet ve birliğini istediği ve kimlerin Arapları bölmek ve parçalamak istediği şeklinde olmuştur” ifadelerini kullandı.

İsrail Arap Ordularından Değil Hizbullah’tan Korkuyor

“Ben Filistin hakkında katıldığım tüm program ve konferanslarda İran ve Hizbullah’ın tek kelime olduğunu ve birbirlerinden farkı olmadığını belirtmekteyim. Ancak İsrail buna karşı çıkmakta. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki İsrail rejimi Arap ordularından değil Hizbullah’tan korkmaktadır”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.