Mısır’ın Suudi Arabistan’a Verdiği Adalarla İlgili Engel Kalmadı

  • 03 Nisan 2017
  • 1.348 kez görüntülendi.
Mısır’ın Suudi Arabistan’a Verdiği Adalarla İlgili Engel Kalmadı

e Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a devredilmesine dair hukuki engel kaldırılmış oldu. Mısır Acil İşler Mahkemesi’nin aldığı bu son kararın temyiz edilebileceği belirtiliyor. Ayrıca, devir kararının parlamentonun da onayını alması gerekiyor.

Yüksek İdare Mahkemesi’nin bozulan kararında, hükümetin adaların Suudi Arabistan’a ait olduğunu kanıtlanamadığı belirtilmişti. Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi, adaların zaten Suudi Arabistan’a ait olduğunu söylüyor.

İSRAİL İŞGALİNDEN SONRA ADALAR, MISIR’A İADE EDİLMİŞTİ

Tartışılan adalardan Tiran adası, İsrail’in Kızıl Deniz’e açılmak için kullandığı stratejik öneme sahip Tiran Boğazı’nın girişinde bulunuyor. İsrail bu adaları 1956 ve 1967’de işgal etmiş ancak sonradan Mısır’a iade etmişti. Suudi Arabistan’ın isteği üzerine Mısır, 1950’den bu yana adalarda asker bulunduruyor.

Ancak, Sisi’nin adaların Suudi Arabistan’a devredilmesi kararı, ülkedeki muhalifler tarafından ‘milyarlarca dolarlık yardım paketi karşılığında anayasayı çiğneyerek adaları sattığı’ şeklinde yorumlandı. Suudi Arabistan 2013’te Sisi’nin göreve gelmesinden bu yana, Mısır’a mali destek sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.