Muhammed El-Gig Yeniden Yürümeye Başladı

  • 01 Nisan 2016
  • 939 kez görüntülendi.
Muhammed El-Gig Yeniden Yürümeye Başladı

İdari hapis cezasını protesto için uzun süre açlık grevi eylemi yaptıktan sonra işgal yönetiminin verdiği serbest bırakma sözü üzerine eylemine son veren esir gazeteci Muhammed El-Gig’in sağlığına büyük oranda kavuştuğu bildirildi.

Açlık grevindeyken 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında bulunan El-Afule Hastanesi’nde tutulan El-Gig, eyleme son verdikten sonra da hastanede bir süre kalmış ve geçtiğimiz günlerde Er-Ramle Cezaevi Hastanesi’ne nakledilmişti.

Esir gazeteci Muhammed El-Gig’in Er-Ramle Cezaevi Hastanesi Kas Sağlığı Merkezi’nde gördüğü tedavi sonucu yeniden yürümeye başladığı ifade edildi.

El-Gig ailesi, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’ta esir gazeteci adına açılan sayfada yaptığı açıklamada, Muhammed El-Gig’in işgal yönetimine karşı açlık grevi eylemiyle kazandığı zaferin ardından yapılan anlaşma gereği Er-Ramle Cezaevi Hastanesi’ne nakledildiği belirtildi.

Esir gazeteci Muhammed El-Gig, idari hapis cezasını protesto için başlattığı açlık grevi eylemini 96 gün sürdürmüş ve ölümün eşiğine gelmiş, işgal rejimi başsavcılığının 21 Mayıs’ta serbest bırakılacağına dair verdiği söz üzerine açlık grevine son vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.