Muhsin Rızai: İran, IŞİD’in içine sızmayı başardı

  • 26 Aralık 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: İran, IŞİD’in içine sızmayı başardı

Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri Rızai; bugün İran istihbaratının Ortadoğu’nun en büyük istihbaratı olduğuna işaretle, IŞİD’in belge ve sırları ifşa edildiğinde, örgütün derinliğine sızdıklarının görüleceğini kaydetti.

Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, 26 Aralık Uçak Koruma Ordusu’nun kuruluş yıldönümü dolaysıyla düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada;Sekreteri Muhsin Rızai, İran’ın geçen 300 sene boyunca karşılaştığı en büyük sorununun güç alanında ortaya çıkan boşluklar olduğunu belirtti.

Rızazi, Yabancı güçlerin kasten İran’ın güçlenmemesine çalışarak, bu doğrultuda İran’dan büyük topraklarını ayırıp mal ve kaynaklarını yağmaladıklarını hatırlatarak, ancak İslam İnkılabı’nın ardından güvenlik ve kudretin ülkeye geri döndüğünü vurguladı.
Rızai ilaveten, “İslami İnkılap’ın ardından düşmanlar İran’da oluşan güç alanındaki boşluklar ile ilgili bilgi sahibi olduklarından dolayı art arda ülkeye girmeye başladılar. Ancak yaptığımız en büyük iş, onlara karşılık verilmesini sağlamakla birlikte ülkemizin güç ve güvenlik alanında da asıl konumuna geri götürülmesiydi. Halihazırda da sınırlarımızın ötesinde teröre karşı mücadele ediyoruz zira İran’ın güvenliği bölgedeki ülkelerin güvenliğine bağlıdır” ifadelerinde bulundu.

Devrim Muhafızları’nın uçakların güvenliğini sağlamayı üstlendikten sonra, hemen ilk başta 8 uçağın kaçırılmasının önlendiğini hatırlatan Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Sekreteri; bir zaman ülke içinde güvenlik sağlarken şimdi ise sınır dışında ve bölgede güvenlik sağladıklarını, dışarıda teröristlerle ülke güvenliği için mücadele verdiklerini vurguladı.

Rızai; bugün İran istihbaratının Ortadoğu’nun en büyük istihbaratı olduğuna işaretle, IŞİD’in belge ve sırları ifşa edildiğinde, örgütün derinliğine sızdıkları, sadece sınırlarda veya Irak ve Suriye’de IŞİD ile savaşmadıklarının ortaya çıkacağını belirtti.

Devrim Muhafızları Eski Genel Komutanı Rızai sözlerinin devamında; bugün Irak ve Suriye’ye iktidar ve güvenliğin geri geldiğini, aynı şekilde Filistin’e de geleceğini ve bölge güvenliği ve iktidarının İran öncülüğünde tamamlanacağını belirtti.

Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri sözlerinin başka kısmında ekonomiye temasla, ekonominin devrimci hareket ve çabalarla düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi. Katar’ın fuel oil ihtiyaçlarını İran’ın tedarik etmesi gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.