Muktada Sadr Irak’ta bir an önce reform istedi

  • 27 Ekim 2019
  • 859 kez görüntülendi.
Muktada Sadr Irak’ta bir an önce reform istedi

Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr ülkede yeni itirazların ikinci gününde yayınladığı bildiride ülkede bir an önce reformların uygulanmasını istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Mukteda Sadr beceriksiz ve fasıt kişilerin bir an önce görevden alınması gerektiğine işretle, tüm yetkililerin son fitnelerin kontrol edilmesi için görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.
Bu arada Irak güvenlik güçleri Bağdad’ın kuzeyinde bulunan el-Şuab bölgesindeki kontrol noktasında durdurulan hafif ve yarı ağır silah taşıyan bir araca el koydular.
Irak güvenlik kaynakları dün verdikleri haberde araç şoförünün tutuklandığına işaretle, sedan tarzı araçta kolt ve klaşnikof tarzı bir çok hafif ve yarı ağır silahın araçta bulunduğunu belirttiler.
Irak güvenlik güçleri Cuma ve Cumartesi günlerinde yaşanan gösterilerde bazı silahlı kişileri tutuklamayı başardılar.
Alınan haberler halk arasına sızan paralı piyonların halkın barışçıl gösterilerini şiddete çevirmek istedikleri yönünde.
Irak’taki bazı siyasi şahsiyetler Amerika ve Siyonist rejimin Irak’taki son olaylarda ve halkın gösterilerini şiddete çevirmekte parmağı olduğunu belirtiyorlar.
Bu arada Irak Hizbullah tugayları yayınladıkları bildiride Amerika ve Siyonist rejim eksenine bağlı paralı uşakların sabotaj çalışmaları hakkında uyarıda bulundu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.