Musul’un batısı işgalden kurtarılmak üzere

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.019 kez görüntülendi.
Musul’un batısı işgalden kurtarılmak üzere

Musul’u işgalden kurtarma harekat komutanlığı sözcüsü, Musul’un batısının yüzde 89’unun işgalden kurtarıldığını ve operasyonun başından beri en az 16 bin IŞİD’linin öldüğünü duyurdu.

Musul Harekat Komutanlığı Sözcüsü General Yahya Resul bugün İçişleri, Savunma bakanlıkları ve müttefiklerinin sözcüleriyle düzenlediği ortak basın toplantısında, Musul’un doğusunun yüzde yüzü ve batısının da yüzde 89’unun işgalden kurtarıldığını ve operasyonun artık son aşmalarına geldiğini kaydetti.

Yahya Resul, Musul operasyonunun başından beri 16 bin 467 teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Sözcü ayrıca, Irak silahlı güçlerinin dün Musul’un önemli mahallelerinden sayılan “17 Temmuz”‘a girmeye başladığını ve şu ana kadar mahallenin büyük kısmında kontrol sağladığını belirtti.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü da, bakanlığın Musul’un doğusunda vatandaşlık daireler açarak, en az 168 bin kişi için vatandaşlık kimlik kartı çıkarttığını duyurdu.

Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmet Esedi de, halk güçlerinin Musul’un batısındaki el-Kirvan bölgesinde düzenlediği operasyon sonucu 12 köyü teröristlerin işgalinden kurtarmayı başardığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.