Musul’un batısında yüz binlerce Iraklı kurtarıldı

  • 26 Nisan 2017
  • 1.024 kez görüntülendi.
Musul’un batısında yüz binlerce Iraklı kurtarıldı

Irak güvenlik güçleri, IŞİD terör örgütünün işgali ve muhasarası altında olan Musul’un batı bölgesi ve eski mahallesinde 260 bin Musul halkını kurtardılar.

Bilindiği üzere Irak’ın ikinci büyük ve önemli kenti Musul’un batı kesiminin kurtarılması operasyonu geçtiğimiz Şubat ayından itibaren başlamıştır.

Irak’ın el-Gad Pres haber sitesinin bildirdiğine göre Irak Güvenlik Güçleri Başkanı Raid Cevdet, IŞİD terör örgütlerinin sivil Musul halkını kendileri için bir savunma kalkanı olarak kullanmalarına rağmen, Irak silahlı kuvvetlerinin Neyneva eyaletinde terör örgütlerine yönelik ağır öldürücü darbeler vurmayı ve onları ağır can ve mal kaybına uğratmayı başardıklarını bildirdi.

Cevdet güvenlik güçlerinin şu anda Musul’un batı mahallelerini teröristlerden temizleme operasyonlarını sürdürdüklerini bildirdi.

Öte yandan Irak halk direniş güçleri Haşdi Şaabi’nin de dün Musul’un batısında 12 köyü terör örgütü IŞİD’den kurtardıklarını bildirilmekte. Musul’ın batı kesiminin %70’inin kurtarıldığı belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.